Od 12. do 18. srpnja

Grad Beč najavio drugu akciju cijepljenja bez prijave

Svi građani koji se žele cijepiti mogu doći u ACV u tom razdoblju od 7 do 19 sati. Sve što je potrebno su osobna karta i ukoliko je dostupna kartica zdravstvenog osiguranja, takozvana e-kartica.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 07. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Grad Beč najavio drugu akciju cijepljenja bez prijave

U tijeku masovno cijepljenje građana, koja se provodi za vrijeme Filmskog festivala, od 3. srpnja do 8. rujna, na trgu ispred bečke gradske vijećnice, obuhvaćen je i veliki broj stanovnika s doseljeničkim porijeklom. Od 12. do 18. srpnja Grad Beč organizira dodatnu akciju cijepljenja bez prethodne najave u sajamskom centru "Austria Center Vienna".

Budući da je potreba za brzom i jednostavnom imunizacijom velika, Grad Beč će od ponedjeljka do nedjelje, dakle od 12. do 18. srpnja, u bečkom sajamskom centru "Austria Center Vienna" organizirati dodatnu akciju cijepljenja bez prethodne najave. Svi građani koji se žele cijepiti mogu doći u ACV u tom razdoblju od 7 do 19 sati. Sve što je potrebno su osobna karta i ukoliko je dostupna kartica zdravstvenog osiguranja, takozvana e-kartica.

U ACV-u je moguće cijepiti do 2.000 ljudi dnevno. Na web stranici sajamskog centra - www.acv.at - će biti prikazana stopa popunjenosti. Zbog ograničenog broja parking mjesta, preporučuje se dolazak javnim prijevozom.

Od prošle subote do četvrtka na trgu Rathausplatz cijepljeno je 769 ljudi. S obzirom da je potražnja bila veća, mnogi građani su već tada preusmjeravani na imunizaciju u "Austria Center Vienna". U tijeku obje akcije, cijepljenje za punoljetne građane provodi se cjepivom Johnson & Johnson. Mlađima od 18 godina na raspolaganju stoje cjepiva proizvođača Pfizer/Biontech.

Kopirati
Drag cursor here to close