Briga o noktima

Evo što će se dogoditi ako nekoliko godina nosite gel na noktima

Također, znamo da je bolje odabrati odstranjivač laka za nokte bez toksičnog acetona i metanola. No, što je sa samim gelom i postupkom geliranja?
Lifestyle / Zdravlje | 26. 10. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve mi želimo uredne, njegovane i lijepe nokte, a ponekad je u kućnoj radinosti teško postići da baš uvijek izgledaju tako. Zato mnoge žene redovito posjećuju salone za manikuru i odlučuju se na geliranje noktiju.

Opće je poznato kako neki lakovi za nokte, kao i određeni odstranjivači laka sadrže štetne kemijske sastojke koji naše nokte mogu isušiti i učiniti ih lomljivima. Zato danas pokušavamo izbjeći proizvode za manikuru i pedikuru koji sadrže parabene, formaldehid, toluen ili kamfor.

Također, znamo da je bolje odabrati odstranjivač laka za nokte bez toksičnog acetona i metanola. No, što je sa samim gelom i postupkom geliranja?

Britanska beauty blogerica Amelia Perrin odlučila  je pokazati kako izgledaju nokti nakon višegodišnjeg podvrgavanja tretmanu geliranja. Naime, Amelia je jedna od onih influencerica koje uvijek imaju besprijekornu manikuru i sama priznaje kako unazad 6 godina redovito stavlja umjetne nokte i gel. Iako si jedva može zamisliti život bez toga, odlučila je napraviti pauzu i provjeriti u kakvoj su stanju njezini prirodni nokti.

Zašto su umjetni nokti zapravo štetni?

Ne samo da je pokazala u kakvom su stanju njezini prirodni nokti, Amelia je priznala da osim što izgledaju neprivlačno, uzrokuju i bol. Na svom je Twitter profilu napisala:

"Skoro sam zaplakala pod tušem kad je topla voda došla na moje nokte i sigurna sam da još uvijek imam puno šampona u kosi."

Sve u svemu, ako duže vrijeme nosiš gel na noktima - i to bez stanke, tvoji će prirodni nokti postati tanji. Osim toga, Amelia je priznala kako je sama skinula svoje umjetne nokte, umjesto da se prepustila u ruke stručnjaka, što je samo uzrokovalo dodatnu štetu.

Ima li pomoći?

Dakle, ključ je u tome da ne skidaš sama gel ni umjetne nokte i da tu i tamo radiš pauze kako bi ti se prirodni nokti imali priliku oporaviti, prenosi Žena.hr.

Važno je i da ne stavljaš gel na oštećene nokte - ako primijetiš ozljede ili nepravilnosti na prirodnim noktima ili zanokticama, izbjegavaj umjetne nokte. Naime, umjetni nokti spriječili bi zrak da dopre do zanoktica i samog nokta. Ako tvoj prirodni nokat ne može 'disati', to bi moglo imati ozbiljnije posljedice.

U tom slučaju preporučuje se pričekati dok se nokti sasvim ne oporave, a ovaj proces možeš ubrzati korištenjem lakova za jačanje noktiju, kao i uzimanje specijalnih preparata koji sadrže biotin - jer tim svojim noktima pomažeš iznutra. Kad tvoji nokti budu opet zdravi, čvrsti i glatki, možeš se ponovno počastiti odlaskom na manikuru.

Kopirati
Drag cursor here to close