Rješenje

Dodik pregovarao s Vučićem: Ako želi FBiH može dobiti cjepivo od Srbije

Dodik je rekao da će kasnije tijekom dana pokušati telefonom razgovarati s kolegama iz Predsjedništva BiH da vidi žele li uopće u FBiH cjepivo iz Srbije ili ne.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 02. 2021. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da Republika Srpska, ali i Federaciji BiH ako želi, od Srbije dobije cjepivo protiv koronavirusa.

"Predsjednik Vučić je sam obećao da ćemo finalizirati taj razgovor u budućem periodu i da će Republika Srpska imati sasvim dovoljno cjepiva, uz pomoć Srbije, kako bi se izvršila imunizacija stanovništva, slično kao što se to čini u Srbiji", rekao je Dodik.

Istaknuvši kako Vučić to prihvaća, Dodik je rekao da će kasnije tijekom dana pokušati telefonom razgovarati s kolegama iz Predsjedništva BiH da vidi žele li uopće u FBiH cjepivo iz Srbije ili ne.

Dodik je podsjetio da je sa Vučićem ranije razgovarao da se osigura cijepljenje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika Republike Srpske koji su izloženi virusu, prenosi "Avaz".

"Mi smo podržali te aktivnosti, a sada sam razgovarao, poučen nekim iskustvima koje smo mogli da dobijemo ovih dana, da dobijemo količine cjepiva za uporabu u samoj Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Dodik je čestitao Vučiću i Srbiji na uspješnom početku imunizacije tanovništva.

"Vrlo sam ponosan na činjenicu što mnogi u Europi i svijetu govore kako je Srbija napravila nesumnjiv uspjeh. Europa se nije najbolje snašla oko toga, ali, evo, Srbija je i sada je u prilici da pomogne i nama", rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što Vučić, a i čitava Srbija smatraju da je sasvim prirodno i normalno da se Srbima pomogne, gdje god se nalazili.

Kopirati
Drag cursor here to close