Pusti neka srce govori

Dodik čestitao Trumpu jer ga je Senat SAD oslobodio optužbi

Dodik je i uoči predsjendičkih izbora u SAD-u u studenome prošle godine otvoreno pozivao Srbe u SAD-u da glasaju za Trumpa, a sadašnjeg američkog predsjednika Joea Bidena proglasio je "srbomrscem"
Vijesti / Politika | 14. 02. 2021. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trumpu nakon odluke Senata da ga oslobodi optužbi za, navodno, poticanje pobune 6. siječnja kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa.

Foto:AP / Donald Trump

Dodik je ocijenio da je ova odluka Senata veoma važna, te da je njome okončan pokušaj političke osvete Trumpu, koji je bio suvereni lider SAD i veliki patriota koji je volio svoju zemlju.

"Donald Trump ostati će zabilježen kao patriotski orijentiran predsjednik Amerike, koji je poštovao svoju zemlju i vladavinu prava, ali i suverenost drugih zemalja, ne miješajući se u njihove unutarnje stvari. Oni koji su pokušavali da napadaju i ugrožavaju Trumpa, ugrožavali su i te temeljne ljudske vrijednosti za koje se on istinski borio", naglasio je Dodik za Srnu.

Iako je formalno trenutačno na dužnosti prvog među jednakim u Predsjedništvu BiH, Dodik je svoju poruku Trumpu uputio u osobno ime i bez konzultacije s drugom dvojicom članova državnog vrha.

Dodik je i uoči predsjendičkih izbora u SAD-u u studenome prošle godine otvoreno pozivao Srbe u SAD-u da glasaju za Trumpa, a sadašnjeg američkog predsjednika Joea Bidena proglasio je "srbomrscem", prenosi Hina.

Bidenu je ipak čestitao na pobjedi, no učinio je to tek 16. prosinca prošle godine, gotovo mjesec dana nakon što su to učinila druga dvojica članova Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Unatoč otvorenom navijanju za Trumpa, Dodiku to nije pomoglo da ga bivša američka adminstracija ukloni sa svoje crne liste na koju je zbog opstruiranja provedbe Daytonskog sporazuma dospio još za predsjedničkog mandata Baracka Obame.

Kopirati
Drag cursor here to close