Odgađa se sve što nije žurno

SKB Mostar opet u ''Covid modu'': Propustili smo priliku

Dio bolnice pretvoren u Covid odjel, odgađaju se svi zahvati koji nisu žurni.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 09. 2021. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru ponovno je odgodila pružanje redovitih usluga te je nakon više mjeseci jedan odjel u glavnoj bolničkoj zgradi pretvoren u Covid odjel zbog povećanog broja osoba koje zbog zaraze koronavirusom trebaju hospitalizaciju
Po podacima Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županija sa sjedištem u Mostaru, u covid bolnici se trenutačno nalazi 88 pacijenata, a samo prije tjedan dana bilo ih je ispod 50. Na respiratoru je 13 osoba.

Zbog toga je vodstvo SKB Mostara peti kat glavne bolničke zgrade ponovno pretvorilo u covid odjel u kojemu će uz infektivni odjel biti smješteni pacijenti oboljeli od covida, piše Hina.

Rezultat je to nepoštivanja mjera i razmjerno malene procijepljenosti građana, tvrde u bolnici u Mostaru.

''Tijekom ljeta smo propustili priliku da se cijepimo i sada smo ponovo u istoj situaciji kao prije nekoliko mjeseci. Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći'', naveli su iz SKB Mostara i dodali da se među hospitaliziranima nalaze i mlađi građani.

Pritom su dodali kako bolnica prelazi na drugi režim rada u kojemu se odgađaju svi zahvati koji nisu žurni.

''Mnogo ljudi ponovo umire od posljedica zaraze koronom, mnogo ima teške posljedice i moramo se početi ponašati odgovorno'', rekli su u SKB Mostaru.

Po podacima Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, u posljednja 24 sata je zabilježena 41 novozaražena osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close