Simbol pobjede

Dan roza vrpce: Žene je nose hrabro i s ponosom

Mostarci su pozvani na hod na kulu hercega Stjepana u subotu, 15. listopada, u 10 sati s polaskom iz Blagaja.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 10. 2022. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Roza vrpca je simbol pobjede nad rakom dojke. Sve oboljele žene, zaista, hrabro i s ponosom nose u roza vrpcu'', rekla je  predsjednica mostarske udruge Novi pogled, Maja Memić tijekom manifestacije Dan roze vrpce koja je održana danas ispred Mepas Malla.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji žena oboljelih od karcinoma dojke s ciljem podizanja svijesti o značaju pravovremenog otkrivanja bolesti i pružanja podrške pobjednicama ove bolesti.

''Mi smo danas ovdje prvenstveno zbog naših zdravih sugrađanki, da ovom aktivnošću motiviramo i potaknemo da odu na preventivni pregled, ako ga do danas nisu uradile. Nažalost, bolest nitko od nas ne može izbjeći, ali ono mi možemo učiniti, to je prevenirati'', rekla je Memić.

Bljesak.info / Dan roza vrpce u Mostaru

Zdrave je pozvala da se pridruže podršci noseći roza vrpcu kao simbol ''jer svi imaju majku ili sestru i tiče se sviju nas''.

Također, pozvala je sugrađane da da im se pridruže hodu na kulu hercega Stjepana u subotu u 10 sati s polaskom iz Blagaja.

Udruga Novi pogled djeluje od 2003. godine na prostoru HNŽ-a sa sjedištem u Mostaru. Svojim djelovanjem educiraju i pružaju raznovrsnu pomoć oboljelima i članovima njihovih obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close