Proljeće, ljeto, jesen ili zima

Da je naša koža godišnje doba, koje bi doba bilo?

Ton kože i boja kose – jeste li proljeće, ljeto, jesen ili zima?
Lifestyle / Zdravlje | 05. 08. 2020. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobe sa “zimskim tonom kože” imaju ten u hladnim zelenkastim i plavim nijansama, a oči su obično tamnosmeđe ili duboko zelene. Prirodna boja kose je crna ili tamno smeđa.

Osim ako želite imati sivu ili sijedu boju, vjerovatno ćete s vremenom početi gledati koja vas boja najviše pomlađuje. Ipak, nije dovoljno odabrati boju bez da razmišljate što ide uz vaš ten i uz vaše crte lica.

Portal 24 sata prenosi da se ton kože najlakše može otkriti ako sebi postavimo pitanje: “Da je naša koža godišnje doba, koje bi doba bilo?”, a stručnjaci su objasnili detalje koje biste trebali uzeti u obzir.

#1 Proljetni ton kože

Proljetni ton je svijetli ton s nijansama zlatne boje ili boje breskve. Ljudi s ovakvim tenom lako crvene i često imaju pjegice. Oči su im svijetle, najčešće plave ili zelene, a kose je plava ili u nekim slučajevima crvenkasta.

S obzirom na te karakteristike, preporučuju se tople i svijetle boje i izbjegavanje pepeljastih tonova.

#2 Ljetni ton kože

Vlasnice ovog tena obično imaju kožu s nijansama ružičaste, plavkaste ili ljubičaste. Osim toga, najčešće imaju plave, zelene ili plavkasto-sive oči i plavu ili smeđu kosu.

Za njih su srebrni i tamno smeđi pramenovi najbolji odabir, i to dvije nijanse tamniji od prirodne boje kose.

#3 Jesenji ton kože

S obzirom na te karakteristike, najbolji su crvenkasti i bakreni tonovi u kose ili boja kestena.

#4 Zimski ton kože

Koža s ovim podtonom ima hladne zelenkaste i plave nijanse, a oči su obično tamno smeđe, sivkasto plave ili “duboko zelene”. Prirodna boja kose je tamna smeđa, a preporučuje se da naglase svoju svijetlu put ili da je dodatno posvijetle s pepeljasto-plavim pramenovima.

Kopirati
Drag cursor here to close