Marokanska tajna zdravlja i ljepote

Čudesno arganovo ulje pozitivno utječe na ovih 10 problema

Arganovo ulje, poznato i kao 'tekuće zlato' Maroka, postalo je pravi hit u svijetu ljepote.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 07. 2023. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime,  ovo ulje se dobiva dugotrajnim procesom branja i obrade plodova takozvanog drveta života koje raste samo u jugozapadnom dijelu Maroka.

Bogato vitaminima, antioksidantima i esencijalnim masnim kiselinama, ovaj eliksir je zasigurno Vaš najbolji saveznik u borbi protiv problema s kosom, kožom i noktima. Ako se pitate kako, u nastavku donosimo 10 nevjerojatnih načina na koje arganovo ulje može poboljšati vašu rutinu njege.

1. Hidratacija kože

  / Djevojka nanosi arganovo ulje na lice

Arganovo ulje je prirodni izvor hidratacije koji se brzo upija u kožu bez ostavljanja masnog osjećaja. Bogato esencijalnim masnim kiselinama, arganovo ulje pomaže koži da zadrži vlagu i zaštiti se od isušivanja i iritacija te joj tako pruža njegu koja joj je potrebna.

Također, ima protuupalna svojstva koja smiruju upaljenu kožu. Arganovo ulje je odlično za suhu, zrelu i osjetljivu kožu, a redovita upotreba može rezultirati mekom, glatkom i hidratiziranom kožom.  

2. Protiv starenja

Ako ste mislili da ovo ulje ne može brisati početne znakove starenja, varate se! Zbog svog visokog sadržaja vitamina E i antioksidanata, arganovo ulje može pomoći u smanjenju vidljivih znakova starenja, poput bora i finih linija.

Također može poboljšati elastičnost kože, čineći je čvršćom i mlađom. Dovoljno ga je nanijeti na kožu dva puta dnevno i uživati u blistavoj, zdravoj i njegovanoj koži! U kombinaciji sa pomno odabranim hidratantnim kremama, ovo ulje će Vam učiniti život lakšim.

3. Zdravlje kose

  / Djevojka nanosi arganovo ulje na kosu

Svi mi želimo bujnu i zdravu kosu no ponekad je teško pronaći preparate koji nam baš to mogu omogućiti. Arganovo ulje, osim što je prirodno, čini čuda za kosu, djelujući kao prirodni regenerator ostavljajući je mekom i nahranjenom. 

U svijetu ljepote je poznato  kao 'tekući zlatni' tretman zbog svojih hranjivih sastojaka. Naime, vitamin E i masne kiseline, duboko hrane folikule dlake, jačaju kosu i obnavljaju njezin prirodni sjaj. Arganovo ulje za kosu zajedno s ružmarinovim uljem je čest izbor kod ljudi koji pate od gubitka kose i pucanja vrhova.  

4. Zdravlje noktiju

Osim svih navedenih upotreba arganovog ulja, na naš popis dodajemo i blagotvorno djelovanje ovog prirodnog preparata na zdravlje noktiju.

Redovitom upotrebom arganovog ulja možete zaštititi nokte od lomljenja te poboljšati zdravlje okolne kožice. Zbog svojih antibakterijskih i protugljivičnih svojstava, može zaštititi nokte od infekcija te ih spriječiti da se listaju osiguravajući zdrave i lijepe nokte.  

5. Protiv akni

  / Uvećani prikaz akni na licu

Arganovo ulje za lice je jedan od najboljih prirodnih rješenja za uporne akne i upalna stanja lica.  Naime, njegova protuupalna svojstva pomažu smanjiti crvenilo i otekline povezane s aknama.

Arganovo ulje može pomoći i u regulaciji proizvodnje sebuma, sprečavajući začepljenje pora i nastanak novih problema na licu. Svima nama, posebno ženama, lijepo i njegovano lice je od velike važnosti te je ovo moćno tekuće zlato čest sadržaj svake ženske kozmetičke torbice.  

6. Smiruje iritiranu kožu

Ako patite od stanja kao što su psorijaza i ekcemi, znajte da je arganovo ulje jedno od najboljih prirodnih rješenja koje Vam može ublažiti neugodne simptome te smiriti iritiranu kožu.

Svojim hidratantnim i hranjivim svojstvima, arganovo ulje pomaže u obnovi i zaštiti kožne barijere te smiruje svrbež, crvenilo i upalu povezane s raznim kožnim stanjima. Dovoljna Vam je samo mala količina ovog ulja koje se lagano razmazuje ne ostavljajući kožu masnom a ujedno joj pružajući svu potrebnu njegu.  

7. Zaštita od UV zračenja

  / Djevojka nanosi arganovo ulje na ruku

Arganovo ulje ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem. Iako ne može zamijeniti tradicionalnu zaštitu od sunca, može dodatno pomoći u borbi protiv štetnih učinaka nastalih nakon dugog izlaganja UV zračenju.

Idealno je za korištenje nakon ljetnog odmora gdje nam je lice i tijelo bilo izloženo suncu više nego inače. Osim što će nahraniti i hidrirati našu kožu, učinit će je blistavom te joj pružiti dugoročno zdravlje i ljepotu.  

8. Zacjeljivanje ožiljaka i ublažavanje strija

Primjena arganovog ulja na ožiljke i strije može poboljšati teksturu kože, smanjiti crvenilo i učiniti ožiljke i strije manje vidljivima. Vitamin E i masne kiseline u ovom čudesnom ulju mogu pomoći u popravljanju oštećenih stanica kože.

Redovita masaža arganovim uljem na područja kože koja se rastežu tijekom trudnoće može poboljšati cirkulaciju na tom području, što potiče bržu obnovu stanica kože. Ovo tekuće zlato je sve češći  izbor trudnica kojima pomaže održavati elastičnost i hidrataciju kože u najosjetljivijem razdoblju njihovog života.  

9. Zdravlje vlasišta

  / Kozmetičarka nanosi arganovo ulje na vlasište klijentice

Svaka masaža uvijek dobro dođe no masaža vlasišta arganovim uljem čini čuda! Osim činjenice da poboljšava zdravlje vlasišta, odlično djeluje na sprječavanje suhoće i stvaranje prhuti. 

Izmasirajte vlasište ovim uljem te ostavite neko vrijeme nakon čega ga trebate isprati. Nećete dobiti samo sjajnu i nahranjenu kosu nego i hidrirano vlasište koje se više neće perutati te će biti savršeno njegovano.   

10. Suhoća kože peta i laktova

I za kraj, još jedna blagodat arganovog ulja za Vašu kožu. Naime, koža na petama i laktovima je podložna bržem isušivanju te je uz redovito korištenje arganovog ulja možete hidrirati i omekšati.

Prije upotrebe očistite područje koje želite tretirati te nanesite par kapi ulja te nježno umasirajte u kožu. Poželjno bi bilo ostaviti ga da tako djeluje preko noći. Ponovite ovaj proces par puta sve dok ne vidite poboljšanja na koži a kasnije ga koristite umjereno kako bi održavali vlažnost i mekoću ovih područja tijela.  

Arganovo ulje je prirodni preparat koji čini čuda u njezi kose, kože i noktiju. Ako već niste vrijeme je da ga uvrstite u rutinu njege vašeg tijela.  Arganovo ulje je prirodni preparat koji čini čuda u njezi kose, kože i noktiju. Ako već niste vrijeme je da ga uvrstite u rutinu njege vašeg tijela. 

Nakon što ste vidjeli na koje sve načine arganovo ulje može pomoći s njegom i hidratacijom kože, nadamo se da ćete ga uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu njege. Bez obzira je li vam cilj sjajna kosa, blistava koža ili jaki nokti, ovaj marokanski eliksir će Vam zasigurno postati omiljeni prirodni preparat u njezi Vašeg tijela.  

Kopirati
Drag cursor here to close