Međunarodni karneval

Čapljinski karneval ima dušu

Lifestyle / Zdravlje | 19. 08. 2017. u 16:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je svečanim prijemom u Parku prirode Hutovo blato otvoren 19. Međunarodni ljetni karneval 2017. Čapljina.

Josip Silov, dopredsjednik Federacije karnevalskih gradova Europe za Bljesak.info je rekao kako ni sam nije očekivao da će karneval potrajati sedamnaest godina.

''Kada smo počeli mislili so da ćemo se samo zezati i otići, međutim karneval se proširio, zabavljački dio priče koji je krenuo s Trga kralja Tomislava koji tada nije ni bio izgrađen. A karneval i ja smo odrasli do danas'', kazao je Silov dodajući da čapljinski karneval ima svoju dušu.

''Čapljinski karneval, ako gledamo Jugoistočnu Europu i zemlje u okruženju, spada u jedan niz deset respektabilnih karnevala JI Europe jer ima dušu. Karneval se ne radi zbog 'cica i guzica', i ima nešto što dovodi ove ljude u Čapljinu. Svim karnevalistima čestitam na upornosti dolaska u Čapljinu, jer mi na 41 stupanj dolazimo u karnevalskim kostimima dok nas publika gleda u kupaćim gaćicama, i neka je i nek uživa'', kazao je Silov.

Dvadesetdvogodišnja Martina Jurić je ovogodišnja kraljica karnevala, koja je s ponosom povela karnevalsku povorku.

''Izvanredan je osjećaj biti kraljica karnevala. Sama ja i moja haljina predstavljamo Čapljinu, a haljina predstavlja četiri rijeke koje se nalaze u Čapljini, a na njoj je i lopoč koji predstavlja Hutovo blato. Za haljinu moram zahvaliti Mireli Borovac, profesorici likovnog, koja je pomogla da se ova ideja realizira'', kazala je kraljica karnevala.

Inače, Karneval je otvoren u petak, prvi dan se održao dječji karneval uz bogat zabavni program. Djeca su imala priliku biti sudionici kreativne radionice u organizaciji osoblja rođendaonice Čapljinke, a održale su se igre i natjecanja s Čapljinskim mažoretkinjama, nastupio je Danijel Boto, održana je dječja povorka kroz grad, te karnevalski party u večernjim satima.

Danas je u podne započelo okupljanje karnevalskih skupina u Parku prirode „Hutovo blato“, gdje su gosti imali tematski obilazak parka, te su se zagrijali uz DJ party i roštilj.

U 17 sati održan je prijem predstavnika inozemnih karnevalskih grupa i gostiju u hotelu „Park“, Karaotok.

Međunarodna karnevalska povorka započinje u 19 sati, dok se sudionici povorke predstavljaju na pozornici u 20 sati, nakon čega će kraljica zajedno s pratiljama biti okrunjena.

Iza 21 sat započinje koncert poznate pjevačice Lane Jurčević

Kopirati
Drag cursor here to close