Yuri Kucher

Bolnice u Ukrajini ostaju bez zaliha krvi i medicinske opreme

Uprava bolnice u ukrajinskom gradu Mikolajivu priopćilo je su da imaju veliki nedostatak zaliha krvi i medicinske opreme koja im je potrebna za liječenje ranjenih u napadima Rusije na tu zemlju
Lifestyle / Zdravlje | 06. 03. 2022. u 21:32 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava bolnice u ukrajinskom gradu Mikolajivu priopćilo je su da imaju veliki nedostatak zaliha krvi i medicinske opreme koja im je potrebna za liječenje ranjenih u napadima Rusije na tu zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

Doktor Yuri Kucher iz bolnice u Mikolajivu kaže da ta zdravstvena ustanova raspolaže posljednjim bocama krvi, a da imaju još samo jednu praznu kesicu za dobrovoljne darivatelje.

Ističući kako nisu mogli da se odazovu darivateljima i pošalju krv na front zbog nedostatka praznih kesa za krv, Kucher je rekao da su suočeni sa činjenicom da je potrebno više krvi jer raste broj ranjenika.

''Doživljavamo manjak vrećica za krv više nego ikada prije'', kazao je Kucher.

Navodeći da je zbog rata došao kraj zalihama krvi i lijekovima u njihovim rukama, Kucher je naglasio da će u najtežim trenucima pokušati iskoristiti postojeće resurse i na adekvatan način liječiti pacijente.

Kopirati
Drag cursor here to close