Izolacija

Besplatna psihološka pomoć za žene žrtve nasilja u vrijeme pandemije

Projekt pokretanja e-Savjetovališta financira Austrijsko veleposlanstvo u Sarajevu.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 04. 2020. u 16:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija "Akademija za žene" uz podršku Austrijskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini uspostavlja e-Savjetovalište s psihoterapijom koje će od početka svibnja nuditi besplatnu profesionalnu pomoć za žene žrtve nasilja u Bosne i Hercegovini.

Prema službenim statističkim podacima, čak 52,8 posto žena u Bosni i Hercegovini je do svoje petnaeste godine života doživjelo bilo koji oblik nasilja. Usljed ograničene slobode kretanja i mjera (samo)izolacije mnoge žene su izložene nasilju, a za većinu njih vlastiti dom nije sigurno mjesto.

U teškom periodu razgovor o osobnim problemima, kao i profesionalni savjet objektivnog i suosjećajnog sagovornika mogu biti od velike pomoći.

Razgovori u okviru e-Savjetovališta ''Akademije za žene'' će se - zbog uslova ograničene slobode i (samo)izolacije, obavljati putem videopoziva.

Savjetovanje će voditi isključivo educirane psihoterapeutkinje u okviru individualnih sesija. Savjetovanje, odnosno psihoterapeutski tretmani će se voditi u skladu sa standardima utvrđenim od strane Europske asocijacije za psihoterapiju i principima povjerljivosti podataka i dobrobiti klijentice, te sadržaja tretmana koji proističu iz Etičkog kodeksa.

Prijave se mogu dostavljati od 1. svibnja putem prijavnog formulara koji će uskoro biti objavljen na www.afw.ba.

Projekt pokretanja e-Savjetovališta financira Austrijsko veleposlanstvo u Sarajevu.

''Bosna i Hercegovina je važan partner za Austriju i stoga pokušavamo na različite načine da pružamo podršku, između ostalog kroz ovaj projekat koji nastoji da pomogne ženama koje posebno pate zbog posljedica krize'', kazala je austrijska veleposlanica u Bosni i Hercegovina Ulrike Hartmann, priopćeno je iz te fondacije.

Kopirati
Drag cursor here to close