Rekao, pa porekao

Bago: Kako nas je ministar zdravstva HNŽ-a slagao, po posljednji put

Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2023. u 16:31 Bljesak.info
Rekao, pa porekao - kako nas je ministar zdravstva HNŽ-a slagao, po posljednji put!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruge za unaprjeđenje futura.ba kvalitete življenja obratili su se zbog odlaska ministar zdravstva HNŽ-a Gorana Opsenice u Parlamentu FBiH.

''Prije 8 godina ministar zdravstva HNŽ-a Goran Opsenica sjeo je u udobnu ministarsku fotelju. Iz iste odlazi upravo ovih dana kao umirovljenik, uz odličnu otpremninu, spreman za novu fotelju, ovaj put onu u Parlamentu FBiH. I sve po zakonu.

Nažalost, federalni zakoni koji čine temelj sustava zdravstva nisu u proteklih 8 godina bili prioritet ministru. Da jesu, valjda bi poduzeo neke konkretne korake da osigura implementaciju istih u praksi. A to podrazumijeva donošenje odluka i drugih podzakonskih akata na temelju tih zakona. Bez toga, nema prava pacijenata u praksi, u obimu i kvaliteti definiranim u zakonima.

Kao nevladin sektor, godinama smo ga upozoravali da mora vratiti zdravstvo HNŽ-a u zakonske okvire, ukazivali na pozitivne primjere u radu njegovih kolega ministra, isto su govorili i federalni revizori, a na kraju smo stvar predali u ruke Tužiteljstva HNŽ-a.

Jedan od posljednjih pokušaja bilo je pokretanje zastupničkih inicijativa. No i tu posljednju šansu, da ga pamtimo kao ministra koji je osigurao da se s knjižicom možemo liječiti i kod privatnika, ministar je prokockao, bez imalo stila…''

Kopirati
Drag cursor here to close