"Apsulutno za"

Arapović bi cijepio djecu

"Ja sam apsolutno za imunizaciju djece. I svoju djecu ću cijepiti čim autoriteti to dozvole. Ne vidim razlog zašto se i djeca ne bi cijepila", kazao je Arapović.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 09. 2021. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jurica Arapović, infektolog s Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, kazao je za N1 da "apsolutno" podržava imunizaciju djece u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Ja sam apsolutno za imunizaciju djece. I svoju djecu ću cijepiti čim autoriteti to dozvole. Ne vidim razlog zašto se i djeca ne bi cijepila", kazao je Arapović.

Kako navodi, BiH se trenutno nalazi na vrhuncu četvrtog vala, a samo je pitanje koliko će trajati.

"Djeca su se vratila u školu, ona imaju nizak rizik za oboljevanje, ali prenose virus. Isto tako i povratak studenata će sigurno dovesti do većeg broja zaraženog", istaknuo je Arapović.

On ističe, kako nema veće razlike u simptomima koronavirusa, ali delta soj izaziva teže oblike te je "više onih koji zahtjevaju kisik".

Arapović je također naglasio kako je preko 90 posto novozaraženih necijepljeno te pokušao pojasniti razlog tako malog zanimanje za cijepljenje.

"Teško je reći. Mislim da je skromna obrazovanost našeg stanovništva. Mislim da je slično na cijelom Balkanu. Mi ne možemo ukidati mjere dok se ne cijepimo. Ili ćemo čekati novi val da se svi cijepimo ili ćemo se cijepiti. Cjepivo je u početku doista sporo pristizalo i to je izazvalo veliki revolt. Onda je zakazala edukacija i promocija cjepiva. Također, spor je i tempo imunizacije", zaključio je Arapović.

Kopirati
Drag cursor here to close