Diahelp.app

Pokrenuta aplikacija DiaHelp za pomoć osobama s dijabetesom

Zamišljena je za povezivanje, pomoć i informiranje dijabetičara pomoću virtualne zajednice osoba s dijabetesom, njihovih obitelji i prijatelja.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 08. 2021. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DiaHelp je u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom. Zamišljena je za povezivanje, pomoć i informiranje dijabetičara pomoću virtualne zajednice osoba s dijabetesom, njihovih obitelji i prijatelja.

Dijabetes je jedan od vodećih uzroka smrti među bolestima. Taj podatak, kao i činjenica da je, kao kod malo koje druge bolesti, samoregulacija pacijenta od presudne važnosti, ukazuje na izuzetan značaj koji nova aplikacija može imati u poboljšanju kvalitete i spašavanju života dijabetičara. 

Život s dijabetesom zahtijeva iznimnu odgovornost i ovisnost o medicinskim pomagalima i lijekovima. Kvaliteta života i osjećaj sigurnosti ovise o dostupnosti opreme bez koje osoba s dijabetesom ne može preživjeti. DiaHelp aplikacija osmišljena je tako da osigurava brzu i učinkovitu pomoć u slučaju gubitka medicinskih pomagala, u akutnim i po život opasnim stanjima ketoacidoze i hipoglikemije, ali i podršku i međusobno umrežavanje dijabetičara. DiaHelp je ujedno izvor najnovijih vijesti u svijetu dijabetesa u kojem je tehnološki napredak tijekom posljednjih desetljeća značajno povećao kvalitetu života oboljelih.

Konkretno, u slučaju da član DiaHelp zajednice bude pokraden, izgubi, zaboravi ili uništi svoje pomagalo ili lijek (trakice, lancete, senzor, inzulin, igle…), uključivanjem SOS gumba alarmira Diahelpere u blizini, s molbom za pomoć u opremi. U slučaju da se korisnik aplikacije osjeća loše, alarmirat će korisnike aplikacije u njegovoj neposrednoj blizini i poslati SMS poruku unaprijed odabranim članovima obitelji i prijateljima. Lokacija osobe u nevolji dio je poruke, a alarmirano može biti više osoba što povećava šansu da nužna pomoć stigne što brže.

Foto: PR / Pokrenuta aplikacija DiaHelp za pomoć osobama s dijabetesom

Novootkriveni dijabetičar ili onaj koji se tek doselio u novi grad uz pomoć aplikacije može saznati da li u blizini ima drugih diahelpera, upoznati ih i s njima razmjenjivati savjete, iskustva i informacije. Pored toga, korisnicima aplikacije dostupne su najnovije vijesti iz svijeta dijabetesa, tekstovi o prehrani, tehnologiji, najnovijim metodama kontrole šećera u krvi, kao i priče o životu s dijabetesom s portala DiaHelp.net. 

Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android pametne telefone i dostupna na App Store-u i Google Play-u.

Nakon instalacije DiaHelp aplikacije na pametni telefon diahelper kreira profil u koji su uključeni bitni podaci o njegovom/njenom dijabetesu. Aplikacija koristi lokalni SMS sustav i najbolju dostupnu cloud tehnologiju. Popularizacija i veći broj korisnika, dijabetičara tipa 1 i tipa 2, ključni su faktori za postizanje cilja kreatora DiaHelpa, a to je stvaranje široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Suosnivači i kreatori DiaHelpa su: Davor Skeledžija urednik portala naInzulinu.com, Ivo Polić, Daniel Pavlović, te Andrijana Buklijaš Skeledžija.

Foto: PR / Pokrenuta aplikacija DiaHelp za pomoć osobama s dijabetesom
Kopirati
Drag cursor here to close