Kad poslije 'njanjanja' bude kajanja

Glumice koje se i dalje osjećaju nelagodno zbog scena seksa

"Ni na koji način u filmu nismo pretvorene u puke predmete. Ali također sam shvatila da sam se u prošlosti osjećala kao objekt, a da to nisam znala. To je pokrenulo puno zanimljivih misli", kazala je Kate Winslet.
Lifestyle / Seksualnost | 19. 04. 2021. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  20th Century-Fox/Getty Images / Leonardo DiCaprio i Kate Winslet u 'Titanicu'

Neke filmske ljubavne scene postale su kultne, pomalo i zaštitni znakovi filmova u  kojima se odigravaju.

Međutim, glumci, protagonisti tih scena, često nisu najsretniji zbog takvih uloga i najčešće kažu kako to više ne bi nikad ponovili.

Glumica Kate Winslet (45) i njezin glumački kolega Leonardo DiCaprio (46) imaju u filmu "Titanic" jednu intimnu scenu, koju mnogi ubrajaju u najerotičnije trenutke u povijesti filma.

Iako ju je ovaj film učini poznatom u čitavome svijetu, Winslet kaže kako se jedan dio nje nelagodno osjeća zbog te scene.

Video: Titanic ♥ Kate Winslet ♥ Leonardo DiCaprio ♥ Until You !

Ne želi biti objekt

Kazala je kako se tijekom svoje uspješne karijere počela osjećati kao da su je takve uloge pretvorile u objekt. Posebno joj je to bljesnulo u svijesti nakon filma "Ammonite" (2020.) u kojem ima intimni odnos sa drugom ženom (Saoirse Ronan).

"Ono što mi se definitivno učinilo zapanjujućim jest to što ljudi, čini se, govore o ljubavnim scenama u filmu "Ammonite", na način koji je puno fokusiraniji jer su to dvije žene. (...) Tu je pak osjećaj ravnopravnosti i sigurnosti, jer ni na koji način nismo pretvorene u puke predmete. Ali također sam shvatila da sam se u prošlosti osjećala kao objekt, a da to nisam znala. To je pokrenulo puno zanimljivih misli", kazala je glumica.

Zanimljivo, s kolegom Leonardom DiCapriom još jednom je snimala scene seksa, ne samo u "Titanicu". Zajedno su glumili u filmu "Put oslobođenja", a Kate Winslet je za tu ulogu dobila nagradu Zlatni globus i nagradu Kruga filmskih kritičara Londona.

Video: Mary & Charlotte | Ammonite |

U filmu "Žena kojoj sam čitao" (2008.) zavodila je maloljetnika, a za tu je ulogu dobila Oscara kao najbolja glumica, kao i niz drugih cijenjenih filmskih nagrada. Partner u tim scenama bio joj je mladi njemački glumac David Kross.

Priča filma prati Michaela Berga, berlinskog odvjetnika koji je kao tinejdžer krajem 1950-ih imao ljubavnu vezu sa starijom ženom, Hannom Schmitz, za koju se osam godina kasnije doznalo da je bila čuvar u logoru Auschwitz.

Berg kao student prava prati Hannino suđenje, ali se ne usuđuje otkriti njezinu tajnu, koja bi joj mogla pomoći u sudskom procesu.

Međutim, nije Kate Winslet jedina koja bi danas radila drugačije.

Video: Aurora & Jim II Bad Romance

Jennifer Lawrence

Oscarovca Jennifer Lawrence (30) i dalje se osjeća neugodno zbog uloge u filmu "Putnici " (Passengers, 2016.), gdje joj je partner Chris Pratt.

Bila je to njezina prva uloga sa scenama seksa, a kako je ispričala za The Hollywood Reporter, prije snimanja te scene bila je jako nervozna pa se pokušala smiriti s nekoliko čašica alkohola.

"Stvarno sam se jako napila. Ali to je samo dovelo do više straha. Kad sam se vratila kući mislila sam: "'Što sam učinila?' Mislim: bio je oženjen. I to je bilo prvi put da sam poljubila oženjenog muškarca. - Osjećaj krivnje najgori je osjećaj u želucu".  

"Znala sam da je to moj posao, ali nisam to mogla objasniti svome želucu. Tako sam nazvala mamu i rekla: 'Hoćeš li mi samo reći da je u redu, molim te?' Bilo je vrlo povredljivo. Želite to učiniti realnim, želite da sve bude stvarno i onda se dogodi to...".

Video: Basic Instinct | Sharon Stone leg crossing

Sharon Stone

Slavna glumica Sharon Stone po prvi put nakon 22 godine progovorila je o čuvenoj sceni iz filma 'Sirove strasti', koji je od nje napravio planetarno popularnu zvijezdu.

''Bila sam obična američka glumica kada sam stigla na Festival u Cannesu, a otišla sam kao svjetska zvijezda'', priznaje Stone.

U jednom intervjuu za francuske medije, glumica je potvrdila kako nije znala da će scena ispitivanja u policijskoj stanici postati tako erotska.

''Redatelj me prevario. Tražio je da skinem bijele gaćice jer se navodno primjećuju u snimku, ali je obećao da se ništa neće vidjeti. Tek nekoliko tjedana kasnije, pokazao mi je gotov film koji je trebao biti prikazan u Cannesu. Kad sam vidjela tu scenu, osjetila sam se prevarenom. Ustala sam i ošamarila ga'', ispričala je Sharon.

''To me je šokiralo. Da sam bila na mjestu redatelja, svakako bih zadržala tu scenu, ali trebao me upozoriti. To je bio znak nepoštovanja'', dodala je Stone i priznala kako je upravo taj film promijenio njezinu karijeru.

Sve je kasnije detaljno opisala u svojoj biografiji "The Beauty of Living Twice".

Kopirati
Drag cursor here to close