No Panty Day

Čestitamo! Danas je Međunarodni dan bez gaćica

Godinama su se obilježavanju ovog dana priključile brojne zvijezde a razni ga pokreti i brandovi promoviraju kako bi skrenule pozornost na slobodu…
Lifestyle / Seksualnost | 22. 06. 2023. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među bezbrojnim obilježavanjima svjetskih dana posvećenim raznim događajima i stvarima, uvukao se, ili bolje rečeno – svukao, međunarodni dan bez gaćica.

Naime, 2012. godine prihvaćeno je da se 22. lipnja obilježava Međunarodni dan bez gaćica (No Panty Day).

Godinama su se obilježavanju ovog dana priključile brojne zvijezde a razni ga pokreti i brandovi promoviraju kako bi skrenule pozornost na slobodu na koju pravo ima svaka žena, na zdravlje ali i dizanje samopouzdanja.

Tako se može pročitati da je nenošenje donjeg rublja dobro za vaše zdravlje jer gaćice mogu zadržati vlagu i bakterije na koži, stvarajući pogodno okruženje za infekcije.

Tako autorica knjige 'V je za Vaginu' Alyssa Dweck savjetuje ženama da spavaju bez donjeg rublja, a pod donjim rubljem smatra i gaćice. Ona tvrdi kako su brojne bolesti povezane sa spavanjem u gaćicama.

''Često kažem mojim pacijenticama da spavaju bez donjeg rublja zbog čega me one gledaju kao da imam tri glave. Zabrinute su zbog vaginalnog iscjetka i zbog toga imaju barijeru. Nenošenje gaćica u krevetu im je odvratno pa se na to i ne odlučuju. No to bi trebale promijeniti'', kaže dr. Dweck.

Ona ističe kako zbog gaćica vagina ne može disati, a pogotovo ako žene nose donje rublje s elastinom ili likrom, zbog čega nošenje gaćica potiče infekcije, pogotovo u žena koje su u menopauzi ili je u spavaćoj sobi toplo za spavanje.

''Ako je vagina stalno pokrivena, pogotovo s tkaninom koja nije prozračna, skuplja se vlaga. A to je onda savršeno tlo za bakterije i gljivice'', kaže Alyssa Dweck.

S druge strane, osim što je zdravo, jednostavno i neobično, odjeća bez gaćica ispod daje više samopouzdanja i podsjeća vas koliko ste privlačni.

Kopirati
Drag cursor here to close