Rezultati su iznenađenje?

Bila anketa: Pitali su nas jesmo li za legalizaciju prostitucije

U istraživanju je sudjelovalo 1500 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.
Lifestyle / Seksualnost | 16. 03. 2020. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija PRIME Communications je za potrebe vlastitih istraživačkih projekata u prosincu 2019. godine provela istraživanje stavova građana Bosne i Hercegovine.

U istraživanju je sudjelovalo 1500 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika.

Populacija reprezentirana istraživanjem je definirana kao opća populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina. Primijenjen je više-etapni stratificirani slučajni uzorak (moguća greška + - 3%).

Grafikon 2

Ako pogledamo odgovore svih ispitanika vidimo da se 60,2% uopće ne slaže sa legalizacijom prostitucije, dok se 17,2% uglavnom ne slaže. Svaki deseti ispitanik (11,9%) ima nedoumice oko toga, dok 7,9% podržava legalizaciju prostitucije.

Kada odgovore podijelimo po etničkoj pripadnosti vidimo da se legalizaciji prostitucije najviše protive Hrvati (92,1%), potom Bošnjaci (80,2%) i najmanje Srbi (74,5%).

Ipak među Srbima nalazimo najveći postotak (14,0%) onih koji su još uvijek u nedoumici, kao i 9,2% Bošnjaka i 7% Hrvata.

Podrška legalizaciji prostitucije dolazi od 9,1% Srba i 6,4% Bošnjaka, dok ovu ideju nije podržao nijedan Hrvat.

Grafikon 1
Kopirati
Drag cursor here to close