Srebrenik

Mjesec dana pritvora zbog navođenja djevojaka na prostituciju

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužiteljstva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Senade T.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2019. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Srebreniku prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senadu T. (53), nastanjenu na području Srebrenika i Adisu D. Đ. (34) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo 'Navođenje na prostituciju'.

Postoji osnovana sumnja da je Senada T. u periodu od 2017. do kraja listopada 2019. godine navodila i poticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju seksualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama. Pri tome je dio novca uzimala za sebe, a dio su zadržavale djevojke ili je također od gostiju ovih objekata direktno dobivala određene novčane iznose ili poklone za ove usluge.

Adisa D. Đ. je osumnjičena da je u periodu od lipnja do kraja listopada 2019. godine u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Senade T., koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je također i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za ove usluge.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužiteljstva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Senade T., kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navedeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close