Jim Lehrer

U 85. godini preminuo ugledni američki novinar

Informaciju o njegovoj smrti potvrdila je televizija PBS, a navedeno je da je Lehrer duže vrijeme imao srčanih problema.
Lifestyle / Zabava | 24. 01. 2020. u 08:27 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati američki novinar i voditelj emisije "NewsHour" na televiziji PBS Jim Lehrer preminuo je u 85. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Informaciju o njegovoj smrti potvrdila je televizija PBS, a navedeno je da je Lehrer duže vrijeme imao srčanih problema. Od Lehrera su se na društvenim mrežama oprostile brojne njegove kolege, među kojima je Jake Tapper sa CNN-a. Predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Nancy Pelosi za Lehrera je kazala kako je bio "prvak istinitih i transparentnih vijesti".

Rođen je u Kansasu 1934. godine. Na početku karijere radio je u "The Dallas Morning News", a kao novinar PBS-a u Washingtonu je počeo raditi još 1975. godine.

Lehrer je bio voditelj jednosatnog programa "NewsHour" koji je prvi put emitovan u SAD-u 1983., a moderirao je 11 televizijskih predsjedničkih duela između 1988. i 2012. godine.

S PBS-a se povukao 2012. godine, a osim što je bio poznat kao jedan od najuspješnijih televizijskih novinara, autor je i nekoliko romana.

Lehrer je bio otac tri kćerke.

Kopirati
Drag cursor here to close