Izazivanje panike

Uhićeni novinari zbog vijesti o eksploziji u rezidenciji Mile Đukanovića

Iz Uprave policije je priopćeno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili kaznena djela izazivanje panike i nereda.
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba, određen je pritvor, nakon informativnog razgovora Osnovnom državnom tužiteljstvu, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije.

Iz Uprave policije je priopćeno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili kaznena djela izazivanje panike i nereda.

"D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo kazneno djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo kazneno djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S". Sa navedenim je upoznat državni tužitelj u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ove dvije osobe stiču elementi kaznenog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz kaznenu prijavu privedu ovom tužitelju u zakonom propisanom roku", priopćeno je iz Uprave policije.

Osnovni tužitelj Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod suca za istrage Osnovnog suda u Podgorici danas u 9 sati.

Kako se navodi na sranici IN4S, ostaje nejasno, zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno priopćenje Uprave policije, koja je demantiralo da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

"Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužiteljstva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminiraju sa medijske scene", navodi se na portalu IN4S.

Kopirati
Drag cursor here to close