"A svašta su nam servirali"

Srbijanski tabloidi traže diskvalifikaciju Hrvatske: "Nešto najjadnije što smo do sada imali priliku vidjeti"

Blic tako piše kako su pobjednici Dore poznati po tome što su se na sceni skidali goli, mjerili spolne organe i simulirali kolektivno samoubojstvo.
Lifestyle / Zabava | 12. 02. 2023. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Našim susjedima iz Srbije, koji će svog eurovizijskog predstavnika tek izabrati početkom ožujka na Izboru Pesme za Evroviziju, nimalo se ne dopada ni Let 3 ni 'Mama Šč!', piše Jutarnji.hr.

Blic tako piše kako su pobjednici Dore poznati po tome što su se na sceni skidali goli, mjerili spolne organe i simulirali kolektivno samoubojstvo.

"Grupa Let 3 je inače bizarna polupunk grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na Doru došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je dio vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pjesma antiratna. U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine koji je nosio naziv 'Bombardiranje Srbije i Čačka'. On sadržajno nije bio uvjerljiv, ali je naziv namjerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti", piše Blic.

Pohvala nema ni Kurir koji dodaje kako se od 'bizarnog nastupa Leta 3 diže kosa na glavi': "Pobjedu na Dori odnijela je grupa Let 3 s pjesmom 'Mama Šč', što je uzdrmalo Hrvatsku, ali i regiju". Nešto blaži je Telegraf koji uz tekst donosi i stihove naše pobjedničke pjesme.

"Proslavljati pobjedu na traktoru koji je simbol progona jednog naroda je nešto najjadnije što smo do sada imali priliku vidjeti! A svašta su nam servirali", kaže srpska novinarka Zorica Radulović, koja ističe kako je traktor vezan uz vojnu akciju Oluja.

Srpski Informer, vjerojatno najveći tabloid u susjednoj državi, po običaju je i najoštriji: "Traži se diskvalifikacija Hrvatske na Evroviziji! Grupa "Let 3" traktorom ismevala progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji Oluja", piše Informer.

Kopirati
Drag cursor here to close