Preokret

Severini sud vratio sina! Dijelit će skrbništvo s Milanom

Odlučeno je da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.
Lifestyle / Zabava | 20. 02. 2024. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Severina

Samo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rješenje Vrhovnog suda koji je prihvatio reviziju i ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko skrbništvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te skrbništvo u potpunosti vratio ocu, ponovno dolazi do (ne)očekivanog obrata, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Slobodna doznaje da je splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni "roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno".

Prema rješenju tročlanog vijeća sastavljenog od splitskih sutkinja, u čijem je posjedu Jutarnji list, ponovno je odlučeno da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

"Ovaj sud smatra da je u najboljem interesu djeteta da naizmjenično provodi vrijeme s ocem i s majkom, bez obzira na njegovo posebnoj skrbnici izraženo mišljenje, kako bi ipak volio živjeti s majkom. Međutim, na isključivom mišljenju djeteta ovaj sud nije utemeljio svoju odluku, jer je isti u konfliktu lojalnosti, već je odluka donesena temeljem rezultata cjelokupno provedenog postupka", stoji u rješenju.

Žalbeni sud je zaključio i da Popović nije dokazao da Severina zanemaruje dijete i da bi bila nekompetentan roditelj.

Kopirati
Drag cursor here to close