FOTO

Oženio se princ: Ljepotica hrvatskih korijena, svadba traje 10 dana

Objavljene su i prve fotografije s ceremonije u palači Istana Nurul, na kojima se vidi kako mladenci šetaju prema oltaru...
Lifestyle / Zabava | 14. 01. 2024. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Princ Abdul Mateen od Bruneja oženio se Anishom Isom Kalebić, 31-godišnjakinjom hrvatskih korijena. Nakon nekoliko dana slavlja u glavnom gradu Bruneja Bandar Seri Begawan ove nedjelje vjenčali su se brunejski princ i Anisha. Ceremoniji su prisustvovali čelnici vlada i brojni gosti iz Azije i Bliskog istoka.

Deset dana

Objavljene su i prve fotografije s ceremonije u palači Istana Nurul, na kojima se vidi kako mladenci šetaju prema oltaru te sjede na tronu u tradicionalnoj vjenčanoj odjeći. Anisha je blistala od sreće.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mateen (@tmski)

Svadbena svečanost trajala je deset dana. Njome se slavi brak princa Bruneja Abdula Mateena i Anishe Ise Kalebić. Sin sultana Hassanala Bolkiaha slovio je za vječnog i najpoželjnijeg neženju, ali ipak se odlučio skrasiti. Živio je razuzdano i raskalašeno, ali takvom stilu života na put je stala njegova prijateljica iz djetinjstva - Anisha.

Tko je Anisha?

Djetinjstvo je provela u Engleskoj, gdje se i školovala. Anisha je stekla diplomu na Sveučilištu u Bathu, nakon čega je pokrenula vlastiti modni brend. Danas je vlasnica kompanije za proizvodnju svile, a posjeduje i turističku agenciju.

Anisha je unuka jednog od savjetnika sultana od Bruneja, a njezin brat Danial jedan je od najboljih prijatelja princa Abdula. Hrvatsko porijeklo ima po ocu Ivici koji je rođen u Zagrebu, no korijene vuče sa Šolte i otoka Čiova.

Slobodna Dalmacija piše da je Ivica kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kćer sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu. U braku su proveli 19 godina, nakon čega su se razveli, a Ivica se potom ponovno oženio i dobio još djece. Osim toga, Ivica je danas vlasnik lanca talijanskih restorana Fratini koji se nalaze na Brunejima. Ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, ljeta provodi u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close