Iva Šulentić i Luka Bulić

"OVO SE NEMRE SLUŠAT" Je li voditeljski dvojac upropastio doček Vatrenih ili je kriv HRT

Doček je tako i dalje tema hrvatske javnosti, a o voditeljskom paru oglašavaju se hrvatske pjevačke zvijezde, glumci, redatelji pa i bivši političari.
Lifestyle / Zabava | 20. 12. 2022. u 18:15 R.I. /Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako brojni svjetski mediji i dalje vrlo oduševljeno i afirmativno pišu o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, njenim uspjesima i trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu Kataru, kao i senzacionalnom dočeku Vatrenih u Zagrebu, u hrvatskim medijima i dalje dominiraju voditelji Iva Šulentić i Luka Bulić odnosno njihovo vođenje programa. 

"Iritantni" 

Najviše negativnih komentara dobio je ovaj voditeljski dvojac koji je u nedjelju navečer vodio program dočeka Vatrenih, pa su mnoge javne osobe napisale da su bili iritantni, da su nepotrebno „revali“, „urlikali“ i da je sam događaj prošao bez sinopsisa, sadržaja, režije, pa na koncu i emocija.

Doček je tako i dalje tema hrvatske javnosti, a o voditeljskom paru oglašavaju se hrvatske pjevačke zvijezde, glumci, redatelji pa i bivši političari.

Jacques Houdek, pop-pjevač napisao je na svom Facebooku da se sve svelo na buku i kaos te višesatno urlikanje.

“Gdje su kockice na koje smo tako ponosni, kao vizualni identitet? Gdje je neki video, film koji bi npr. povezao ova tri mega uspjeha naše reprezentacije; 1998 - 2018 - 2022? Vatreni su zaslužili daleko više’, napisao je na društvenim mrežama Houdek i dodao kako je sramotno što nitko nije pozvao Miroslava Ćiru Blaževića da na pozornici kaže nekoliko prigodnih riječi.

Hrga: Čista parodija

Bivša novinarka Mirjana Hrga također je na svom Facebooku napisala da je doček bio čista parodija i da je sreća pa su hrvatski nogometaši čudo.

“‘Bože dragi, voditelj dočeka... čista parodija. Sreća da su ovi dečki čudo. Petković upravo. Na primjer. Taj dečko ima sve. Talent, srce, pamet, mudrost i stav’, napisala je Hrga na Facebooku.

Kosor: Ovo revanje se nemre slušat

Jadranka Kosor, bivša predsjednica Vlade Hrvatska, na Twitteru je u nekoliko objava komentirala doček, te, između ostalog, napisala i da se „ovo revanje nemre slušati“.

Iva Šulentić se još uvijek nije oglasila, a njen kolega, Luka Bulić je za Večernji list rekao kako je mu je „žao ako je nekom napravio da mu doček bude lošiji nego što je to zaslužio biti“.

“Uputa je bila da atmosferu na Trgu držimo na nivou i dao sam sve od sebe da to i radim. Sve što sam radio nisam radio na svoju ruku, nego u dogovoru s organizacijom, takvi su bili naputci. Sigurno je to izgledalo drukčije na televiziji nego na Trgu“, rekao je Luka Bulić.

Lokas: Voditelji su imali suzne oči, naučili su napamet navijačke pjesme

Joško Lokas, HRT-ov koordinator dočeka, rekao je da mu je žao zbog negativnih komentara jer zna koliko su emocija voditelji unijeli.

“Kada su izašli pred publiku, oboje su imali suzne oči i znao sam kako su unutra od samog početka. Bili su jako pripremljeni. Znali su sve navijačke pjesme napamet. Komentirali su paralelno finale Argentine i Francuske. Koju god su pjesmu počeli pjevati, publika je prihvatila i nastavila s pjesmom. Imali su odličnu interakciju s publikom od samog početka i publika na Trgu ni jednom nije posustala“, rekao je Lokas.

U obranu voditeljskog dvojca stao je i popularni glumac Rene Bitorajac koji je napisao da su ispali „kolateralne žrtve“.

“Koordinator dočeka Lokas također staje na stranu voditelja, ali braneći njih, samo skriva nedostatke upravo same koordinacije i organizacije samog dočeka. 4 dana je malo! Za što konkretno? U jednom satu skupit ćete bendove koji žele svirati na tako velikoj manifestaciji, također i voditelje, iznajmljivače video zidova, razglasa pa čak i volontere, a na kraju krajeva tu je kompletna logistika HRT-a po defaultu. Da je netko imao ideju da se montažno napravi i video kao poveznica 1998., 2018., i 2022., puštaju golovi, trivije, intervjui ili nešto slično i za to je dovoljno 4 dana. Da se osigura spektakularan vatromet, nazove Zet, angažira Croatia airlines, digne policija, ma , 4 dana je kada svatko radi svoj posao i više nego dovoljno, osim toga to je i odrađeno, dakle upravo je bit loša organizacija i koordinacija. Nije to zvučalo dobro, ali voditelji na trgu imaju zadatak držati temperaturu u publici Čime nego interakcijom!?", pitao se Bitorajac.

HRT je, smatra glumac,  morao osigurati voditelje posebno za TV prijenos!

"Ne nužno sportske komentatore. Može Čurla, Fodor, Danijela, Barbara... ima arsenala. Još jedan veliki propust je neangažiranje jednog spretnog i vještog DJ-a, kao na košarkaškim ili hokejaškim utakmicama, koji će publiku držati nabrijanom puštajući refrene navijačkih pjesama, upravo umjesto voditelja", napisao. 

HNS navodno nije htio Severinu 

Osim voditelja, na meti kritika našao se i sam glazbeni program, odnosno Jura Stublić i Prljavo kazalište.

Index.hr neslužbeno je objavio da je Grad Zagreb
Hrvatskom nogometnom savezu uputio prijedlog da na dočeku reprezentacije nastupi i Severina, no HNS je taj zahtjev neslužbeno odbio te se o svemu još uvijek nije oglasio.

Ivana Brkljačić, bivša hrvatska atletičarka i nekadašnja direktorica Hanžekovićeva memorijala napisala je: “To Lovren! Jesi im ga zabio! Očajni voditelji revali i sve pokušali da se ne bi zaorila pjesma od Thompsona."

Kopirati
Drag cursor here to close