Bronca zlatnog sjaja

I Ćiro dočekao Vatrene na trgu

Među onima koji su čekali hrvatsku ekspediciju bio je i legendarni Miroslav Ćiro Blažević
Sport / Nogomet | 19. 12. 2022. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spektakularan doček priređen je nogometašima Hrvatske na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Oko 80.000 navijača dočekalo je "Vatrene" koji su na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojili brončanu medalju.

Među onima koji su čekali hrvatsku ekspediciju bio je i legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Njemu je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nakon osvajanja trećeg mjesta posvetio broncu, a Ćiro je, usprkos lošem zdravstvenom stanju, pratio utakmice i u pratnji došao na doček.

Jedan od najdirljivijih momenata dočeka Vatrenih dogodio se u Johannu Francku kada se pojavio Ćiro Blažević. Okupljeno mnoštvo i voditeljica programa počeli su vikati ‘Ćiro, majstore‘, a ‘trener svih trenera‘ nije mogao suspregnuti emocije.

Trener svih trenera koji je u prošlosti bio i izbornik BiH je 1998. donio prvu nogometnu medalju u Hrvatsku. Bilo je to 1998. na Mundijalu u Francuskoj.

''Vidio sam što mi je Dalić poručio. Zahvalan sam mu na svemu, zahvalan sam mu na tome što je ponovno obradovao hrvatski narod. On je vodio ovu ekipu hrabro kao što je Napoleon vodio svoju vojsku i tako opet potvrdio jednu istinu: Hrvatska je nogometna velesila, najveća na svijetu'', rekao je Ćiro Blažević nakon Dalićeve poruke za Jutarnji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close