NORAD

Krenuo je Djed Božićnjak…

Lifestyle / Zabava | 25. 12. 2021. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez straha zbog pandemije, problema u lancima opskrbe i manjka radne snage koji muče trgovinu na Zemlji, Djed Božićnjak je pokrenuo svoje sanjke s irvasima kako bi isporučio božićne poklone dobrim djevojčicama i dječacima širom svijeta, "potvrdili" su u petak vojni dužnosnici koji već godinama prate njegovo kretanje, a prenosi AP.

Zajedničko američko-kanadsko vojno zapovjedništvo sa sjedištem u zrakoplovnoj bazi Peterson u Colorado Springsu, zadužena je za nadgledanje protuzračne obrane i izdavanje zračnih i pomorskih upozorenja, a od 1955. njihova praksa u ovo doba godine je praćenje Djeda Božićnjaka, od kako su novine iz Colorado Springsa objavile broj lokalne robne kuće kako bi djeca mogla pozvati i razgovarati s Božićnjakom, navodeći greškom broj NORAD-a.

Dežurni je preuzeo pozive i uvjerio djecu da Djed Božićnjak zna za njihove liste želja i da je na putu, navodi AP.

Ova tradicija se nastavlja već 66 godina i postala je dio NORAD-ove misije, a uvođenjem interneta ta suradnja se nastavila i jedna internetska stranica je specijalno otvorena u te svrhe.

Američka Tajna služba, koja je odgovorna za zaštitu predsjednika, osigurava također i Djeda Božićnjaka. To je navedeno i u objavi agencije na Twitteru.

''Američka javnost može biti uvjerena da će gospodin Djed Božićnjak odavde sa Sjevernog pola putovati sigurno tijekom svoje turneje po SAD'', stoji u objavi američke Tajne službe.

U Ottawi, savezni ministar prometa objavio je da je dozvolio Djeda Božićnjaku da putuje kanadskim zračnim prostorom jer je imao dokaz o cijepljenju i negativan test.

''Iako mu je nos sijao i crvenio se irvas Rudolf se pobrinuo da nema simptome Covid-19 prije polijetanja na ovu važnu misiju'', navodi se u priopćenju kanadskog ministra.

Kopirati
Drag cursor here to close