Blagdansko ozračje

Deseta jubilarna biciklijada Djed Božićnjaka/Mrazova 2021.

Start i završetak biciklijade bit će ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma ''Hercegovina Bike'' tradicionalno, a već desetu godinu zaredom, u Mostaru organizira biciklijadu Djeda Božićnjaka/Mrazova.

Biciklijada će se održati u nedjelju 19. 12.2021 godine, s početkom u 12:00 sati.

Start i završetak biciklijade bit će ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu. Ispred Kosače bit će upriličeno fotografiranje sa Djeda Božićnjacima/Mrazevima i građana Mostara, a druženje se nastavlja u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao prethodne dvije godine, Djeda Božićnjaci/Mrazevi najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše te prigodne darove.

"Jedna od naših najljepših manifestacija nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom korona virusa, ponovo će ugledati svjetlo dana, a biciklisti će na sebe obući dobro nam poznata crvena odijela i krenuti u vožnju gradom kako bi ponovo ozarili srca onih naših najmlađih sugrađana. Ovo je već jedan tradicionalan događaj na koji se odaziva jako velik broj biciklista željnih da pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara", izjavio je Toni Zorić.

Iz udruženja "Hercegovina Bike'' pozvaju sve građane Mostara da se pridruže biciklijadi koja bi ove godine trebala biti najbrojnija.

"Ovim putem pozivamo sve građane Grada Mostara da izađu na ulice i pozdrave vesele Djedice i njihove kolegice Mrazice. Također, pozivamo i sve naše kolege bicikliste da se odazovu na ovaj događaj te budu promicatelji kulture življenja i veselog duha i ozračja pred Božićno-Novogodišnje praznike", poručuju iz BK Mostar.

Za sigurnost svih biciklista brinuti će se djelatnici MUP HNŽ/K, kojim se ovim putem zahvaljivamo na podršci u ovom projektu.

U biciklijadi mogu sudjelovati svi koji se obuku u Djeda Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stave kapu od Djeda Božićnjaka/Mraza.

Ruta biciklijade: HD herceg Stjepan Kosača-Rondo, Lenjinovom šetnicom (ulica Nikole Subica Zrinjskog) do Španjolskog trga, ulicom Hrvatskih branitelja/Bulevarom narodne revolucije, Lučki most, Ulicom Maršala Tita, do bivše robne kuće Razvitak, Most Musala do kružnog toka i dalje kroz ulicu Ante Starčevića do Hotela Ero, desno prema mostu Carinskom mostu do Željezničke stanice, lijevo ulicom Maršala Tita prema kružnom toku u Zaliku, dalje ulicom Kralja Tomislava, preko novog mosta sve do vrha Avenije, ulicom Kralja Tomislava do Spajalice, od Spajalice ulicom Kralja Petra Krešimira 4 do Rondoa gdje ćemo napraviti pauzu i podružiti se uz kuhano vino i sokiće.

Kopirati
Drag cursor here to close