Otkazan praznik piva

Korona presudila i Oktoberfestu

"Ne mogu zamisliti da bi jedna takva manifestacija poput Oktoberfesta uopće mogla biti moguća u tom trenutku", rekao je premijer Bavarske Markus Soeder (Kršćansko-socijalna unija CSU) u razgovoru za javni servis BR .
Lifestyle / Zabava | 17. 04. 2020. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće narodno slavlje na svijetu, najveći svjetski festival piva Oktoberfest, ove godine se najvjerojatnije neće održati zbog opasnosti od pandemije koronavirusa, javljaju u petak njemački mediji.

"Ne mogu zamisliti da bi jedna takva manifestacija poput Oktoberfesta uopće mogla biti moguća u tom trenutku", rekao je premijer Bavarske Markus Soeder (Kršćansko-socijalna unija CSU) u razgovoru za javni servis BR .

Po njegovim riječima, Oktoberfest, koji bi se trebao održati od 19. rujna do 4. listopada, vremenski doduše ne ulazi u najnovije mjere savezne vlade i saveznih pokrajina o zabrani velikih manifestacija zbog opasnosti od zaraze "najmanje do 31. kolovoza", ali je dodao kako je "vrlo, vrlo skeptičan" glede održavanja ovog slavlja.

Soeder je rekao kako je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom Muenchena Dieterom Reiterom koji je, kako je rekao, također "vrlo skeptičan".

"Konačna odluku o ovogodišnjem Oktoberfestu bi trebala pasti sljedećih dana", rekao je Soeder.

Clemans Baumgaertner, dužnosnik grada Muenchena zadužen za gospodarstvo i time odgovoran za održavanje Oktoberfesta, također je, u razgovoru za dnevnik Tageszeitung, izrazio sumnju oko ovogodišnjeg održavanja ovog narodnog slavlja.

"Oktoberfest može biti održan samo ako ne postoji opasnost po zdravlja i život posjetitelja. A to ove godine ne možemo jamčiti", rekao je Baumgaertner.

Oktoberfest godišnje posjeti oko šest milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta i središnji je turistički događaj bavarske metropole tijekom kojeg se ostvari 1,2 milijarde eura prometa (2018.).

Bavarska je jedan od dviju njemačkih saveznih pokrajina koja je najjače pogođena pandemijom koronavirusa, a njezin premijer Soeder dobio je snažnu potporu njemačkih građana za mjere koje je Bavarska poduzela u borbi sa zarazom te je po popularnosti skočio na drugo mjesto odmah iza kancelarke Angele Merkel.

Kopirati
Drag cursor here to close