Čudna jada

Kolo da povede… Kad Sebiju ponese…  

To je samo jedan detalj koji je ''procurio'' sa slavlja na kojem su se okupile brojne face i koje će zasjeniti brojne probleme i afere…
Lifestyle / Zabava | 28. 08. 2021. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sebija Izetbeović, koju zadnjih mjeseci (ne) muči to što ne može s mirom pokazati javnosti diplomu, povela je kolo na pjesmu ''Čudna jadna od Mostara grada'' tijekom svadbenog slavlja nakon udaje kćerke Jasmine.

To je samo jedan detalj koji je ''procurio'' sa slavlja na kojem su se okupile brojne face i koje će zasjeniti brojne probleme i afere s kojima se susreće rasplesana politička elita.

Video: Svadba Jasmine Izetbegović - Sebija Izetbegović povela kolo

Naime, Jasmina Izetbegović, kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića i Sebije, direktorice KCUS-a, udala se za Ćamila Humačkića. Zet Izetbegovića porijeklom je iz Stoca, a već dugo živi u Njemačkoj.

Nakon šerijatskog vjenčanja, koje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović, obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Među brojnim gostima, koji su dobili čipovane pozivnice s velikim ljiljanom, bili su turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan, koji je došao sa suprugom Emine. Erdogan je usput obavio i susret s Predsjedništvom BiH nakon kojeg su održani monolozi Milorada Dodika i kolutanja očima Željka Komšića.

Svadbi su nazočili i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, glavni tajnik SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić te Osman Mehmedagić Osmica i Asim Sarajlijć – jedni od glavnih likova SDA-ovih afera.

Pojedini mediji objavili su da je sve koštalo milijun maraka i da sve troškove snosi zet. No, vjerojatno će i punac Bakir potegnuti za novčanikom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close