Žene SDA

Zakonskim i institucionalnim rješenjima raditi na jačanju obitelji

Lifestyle / Obitelj | 12. 12. 2021. u 16:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Tribina je održana u Brčkom

"Od devastacije porodice do destrukcije društva", bila je tema tribine održane u Brčkom u organizaciji "Žena Stranke demokratske akcije - SDA" u Brčkom.

Tribina je bila prilika za razmatranje značaja obitelji kao društvene ćelije i njenog utjecaja na društvene tokove, uključujući zakonska rješenja i stepen ostvarivanja prava u toj oblasti.

Konstatirano je, između ostalog, kako su prava u oblasti zaštite obitelji različito regulirana u FBiH, RS-u i Brčko Distriktu BiH.

Istovremeno, ocijenjeno je kako je neophodno ustanoviti zakonske i institucionalne pretpostavke za ostvarivanje jednakih prava u oblasti zaštite obitelji, bez obzira na mjesto življenja, a kao preduvjet za očuvanje vrijednosti na kojima se temelji stabilna država.

U tom kontekstu, naglašeno je kako zakoni koji su doneseni ili su u proceduri, a prije svih Zakon o roditeljima njegovateljima, te Zakon o materijalnoj podršci obiteljima sa više djece moraju biti usaglašeni i pružati jednaka prava svakoj obitelji u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close