Italija

Vrhovni sud donio presudu: Djeca ne moraju viđati baku, djeda i rođake ako ne žele

Višegodišnji sudski postupak pokrenuli su baka, djed i očev brat koji su podnijeli tužbu sudu za maloljetnike u Milanu jer se nisu mogli sresti s djecom "zbog prepreka koje su im postavili roditelji djece s kojima su u obiteljskoj svađali.
Lifestyle / Obitelj | 05. 02. 2023. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud u Italiji donio je odluku prema kojoj djeca nemaju obvezu viđati baku i djeda ako to ne žele.

Naime, ova je presuda donesena u postupku koji su pokrenuli roditelji dvoje djece, žaleći se na odluku niže sudske instance kojom su djeca bila prinuđena provoditi vrijeme s bakom, djedom i rođacima s očeve strane, objavio je Guardian.

"Djeca nemaju obvezu viđati baku, djeda i rođake ako to ne žele" 

Višegodišnji sudski postupak poreknuli su baka, djed i očev brat koji su podnijeli tužbu sudu za maloljetnike u Milanu jer se nisu mogli sresti s djecom "zbog prepreka koje su im postavili roditelji djece s kojima su u obiteljskoj svađali. 

Baka i djed djece razvedenih roditelja mogu od suda tražiti viđanje unuka  

Londonski list navodi da prema talijanskom Zakonu o obitelji koji je počeo primjenjivati od 2006. baka i djed djeteta razvedenih roditelja imaju pravo da od suda, u slučaju da su im roditelji djeteta zabranili viđanje, traže da odluči je li takva zabrana nelegalna i narušava li dobrobit djeteta.

Kopirati
Drag cursor here to close