Podcast Rastući s djecom

VIDEO | Svjesno roditeljstvo i put osobnog razvoja

Bljesak.info predstavlja podcast za roditelje - ''Rastući s djecom''
Lifestyle / Obitelj | 21. 11. 2023. u 08:10 Bljesak.info
Svjesno roditeljstvo i put osobnog razvoja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije lako biti roditelj – složit će se svaki roditelj, a posebno onaj koji je svjestan važnosti svoje uloge. Roditelji se u odgoju djece mogu naći u raznim nedoumicama i problemima.

Dok se pod pritiskom društvenih zbivanja jedva stiže balansirati briga o djeci, vođenje kućanstva, ostvarivanje karijere i odvajanje vremena za vlastite potrebe, teško je pronaći i vrijeme za edukaciju o odgoju, koja je ipak potrebna svakom roditelju.

Iz tog razloga, javila se ideja i potreba za podcastom za roditelje na portalu Bljesak.info, koji u svom naslovu ''Rastući s djecom'' krije upravo svoju misiju, kao i roditeljsku misiju uopće, a ona je - rasti i razvijati se zajedno sa svojom djecom, upoznati sebe kako bi mogli upoznati i djecu i prepoznati njihove potrebe.

Upravo o tome govore prve gošće podcasta, Kristina Paponja, psihologinja koja je trenutno u edukaciji za obiteljskog psihoterapeuta, te Martina Herceg, psihologinja i geštalt psihoterapeutkinja.

Društvo  ponekad na nove generacije roditelje gleda kao na pretjerano popustljive, a na djecu kao na razmaženu i bez granica. Važno je naglasiti kako se svjesno roditeljstvo bazira na tom da stvaramo odnos između roditelja i djeteta, što znači da dijete uvažavamo i prihvaćamo, ali ne i da budemo popustljivi, nego da granice jasno i dosljedno postavljamo.

Pored objašnjenja pojma svjesnog roditeljstva, u prvoj epizodi podcasta govori se o važnosti osobnog razvoja, poteškoćama s kojima se roditelji danas susreću, partnerskim odnosima kao stupu obitelji, utjecaju šire obitelji, zdravoj komunikaciji i brojnim drugim roditeljskim temama.

Urednica i voditeljica podcasta je Ana Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close