Dajte petama vjetra

Tri jasna znaka da je vaša prijateljica toksična

Zlonamjerne i toksične prijateljice zapravo je lako prepoznati, a odaju ih brojne karakteristike.
Lifestyle / Obitelj | 13. 07. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijateljstva se često nađu na kušnji, pogotovo u situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo kada i prijateljski odnosi moraju preživjeti razdvojenost i manjak komunikacije.

Velika je sreća imati oko sebe samo prave i iskrene prijatelje koji nam žele dobro, ali stvarnost je malo drugačija i većina u svom životu zapravo ima i nekog zlonamjernog prijatelja ili prijateljicu, a da možda to ni ne shvaća.

Zlonamjerne i toksične prijateljice zapravo lako možete prepoznati po ovim karakteristikama:

1. Odaje vaše tajne

Puno puta zamolili ste je da informacija koju dijelite s njom ostane samo među vama, a onda ste saznali da je vašu tajnu ipak podijelila dalje?

Vaša je prijateljica jednostavno – loša prijateljica. Ljudski je griješiti i rijetko kome neka mala tajna nije slučajno izletjela u razgovoru, ali ako znate da vaša prijateljica redovito odaje sve vaše tajne i ne pokazuje nikakvo žaljenje zbog toga, možda je vrijeme da taj odnos prekinete.

2. Ljubomorna je 

Dobra prijateljica bit će iskreno sretna zbog vašeg uspjeha, čak i ako njezin život u tom trenutku ne ide onako kako je planirala.

Kada osjećate da nemate želju i potrebu podijeliti s prijateljicom neku dobru vijest o svom uspjehu i da se zapravo suzdržavate pokazati sreću u njezinu društvu, jasno je da vaš odnos nije zdrav.

3. Stalno vas kritizira

Konstruktivna kritika uvijek je dobrodošla i zbog nje se nikad ne biste trebali ljutiti.

Međutim, ako vaša prijateljica nikad za vas nema nijednu pohvalu, ali zato je uvijek puna kritika na vaš račun, ona aktivno radi na tome da sruši vaše samopouzdanje.

Kopirati
Drag cursor here to close