Natjecanje

U Neumu održan prvi turnir prijateljstva

Turnir se igrao 26. i 27. lipnja na nogometnom terenu SC Meteriz u Neumu. Na turniru je sudjelovalo šesnaest ekipa, a samu završnicu danas je igralo osam ekipa.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2021. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu je danas završen I. Turnir prijateljstva Neum 2021. za djecu 2010. i 2012. godište. Turnir se igrao 26. i 27. lipnja na nogometnom terenu SC Meteriz u Neumu. Na turniru je sudjelovalo šesnaest ekipa, a samu završnicu danas je igralo osam ekipa.

Pobjednik turnira u kategoriji 2010. godište je NK Neretva iz Metkovića koja je u finalu svladala FK Budućnost Banovići rezultatom 5-1, koji je tako zauzeo drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi HNK Brotnjo iz Čitluka koja je nakon bolje izvedenih kaznenih udaraca savladao domaćina HNK Neum rezultatom 3-2 koji je tako zauzeo 4.mjesto na turniru.

Nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Kenan Bećarević, za najboljeg strijelca turnira proglašen je Luka Ilić, dok je Luka Galov ponio titulu najboljeg vratara I. Turnira prijateljstva u Neumu.

U kategoriji 2012. godište pobjedu je odnio HNK Grude koji su rezultatom 4-3 svladali ŠN Limači iz Čapljine koji su tako zauzeli drugo mjesto, dok je treće mjesto osvojili NK Međugorje pobjedom nad domaćinom HNK Neum koji je tako zasjeo na četvrto mjesto turnira.

Najboljim igračem turnira u kategoriji 2012. godište proglašen je Luka Merdžan, najbolji strijelac bio je Bartol grbavac, dok je najbolji vratar bio Ante Nikić.

Pehare najboljim ekipama i igračima uz vodstvo kluba HNK Neum podijelio je i načelnik Općine Neum Dragan Jurković koja je dala potporu i pomoć u organizaciji ovog turnira.

Kako kažu iz HNK Neum, ovo je prvi Turnir prijateljstva koji organiziraju, ali svakako ne i zadnji. Želja im je i cilj od ovog događaja napraviti tradiciju koja će okupljati svake godine sve više nogometnih klubova iz cijele BiH, Hrvatske i cijele regije.

Prilika je ovo da se okupe djeca ali i treneri, razmjene svoja ikustva i znanja, a prije svega dobro se zabave i kući ponesu samo najbolja sjećanja sa druženja i turnira u Neumu.

Posebne zahvale iz kluba idu sucima Biliću i Ćuži, trenerima HNK Neum Mati Čami i Ivanu Matiću, predsjedniku HNK Neum Stipi Čapeti, kao i svim djelatnicima SC Meteriz bez čije pomoći nebi bilo moguće sve ovo realizirati.

Zahvala dakako ide i svim klubovima koji su bili sudionici I. Turnira prijateljstva, njihovim igračima, trenerima, upravi i na kraju roditeljima i publici koji su sve ove utakmice popratili.
Vidimo se i sljedeće godine na II. Turniru prijateljstva Neum 2022. godine!

Kopirati
Drag cursor here to close