Podcast Andreine male priče

Što je potrebno za kvalitetan partnerski odnos nakon dolaska djece?

U ovoj epizodi podcasta Andreine male priče ugostila sam mladu psihologinju i porodičnu psihoterapeutkinju, Loru Davidović iz Podgorice.
Lifestyle / Obitelj | 30. 05. 2023. u 20:17 Piše: Andrea Milić
LORA DAVIDOVIĆ U PODCASTU ANDREINE MALE PRIČE: PARTNERSKI ODNOSI NAKON DOLASKA DJECE

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovoj epizodi podcasta Andreine male priče ugostila sam mladu psihologinju i porodičnu psihoterapeutkinju, Loru Davidović iz Podgorice.

Razgovarale smo o temi partnerstva s osvrtom na tinejdžersku fazu u kojoj nam je kroz romantične filmove modelirana kriva percepcija prave (romantične) ljubavi s kojom smo se kasnije uglavnom upuštali u odnose u odrasloj dobi.

Podijelile smo osobna iskustva, a Lora dodatno i iskustvo iz struke glede najvećih izazova u brakovima danas, zašto dolazi do pucanja odnosa uslijed nejasno iskomuniciranih očekivanja i granica.

Na koji način možemo svjesno graditi odnos i stvarati prostor za kvalitetno zajedničko vrijeme i nakon preuzimanja roditeljske uloge i zašto je to ključno za zajednički rast u odnosu?

Objasnile smo i pozadinu mitova o tome kako u odnosu dobivamo "drugu" polovicu, osobu koja će nas nadopuniti i zamijenile to teorijom cjelovitosti i individualnosti obje osobe koje donose svjestan odabir zajedništva.

S osobnim iskustvom i uz crtice iz psihoterapijske prakse vjerujemo da smo vam ponudile praktične primjere s kojima će se mnogi od vas moći povezati i uvesti neke pozitivne promjene u svoje odnose.

Cijeli razgovor poslušajte ovdje, a video pogledajte iznad.

Kopirati
Drag cursor here to close