PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA

Djeca su na inovativan i zabavan način učili o znanosti i umjetnosti

Drugim dijelom S.T.E.A.M. izazova završen je projekt "PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA".
Lifestyle / Obitelj | 09. 12. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugim dijelom S.T.E.A.M. izazova završen je projekt "PRE SCHOOL STEAM AKADEMIJA".

Pozvali smo sve naše STEAM drugare i zajedno pokazali talent, spretnost, vještine i znanje. Sjajno smo se zabavili i proslavili pobjede uz dodjelu medalja, te paketića sa grickalicama i slatkišima, navode organizatori.

Kroz projekt “Pre-School STEAM Academy” u prethodnih 6 mjeseci 150 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju, kroz inkluzivne STEAM radionice, su na inovativan i zabavan način učili o znanosti i umjetnosti. 

S.T.E.A.M. predstavlja skraćenicu pojmova znanost, tehnologija, inženjering, umjetnost i matematika, te stimulira specifična područja razvoja, kroz razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, umjetnosti, i razvija intelektualne i kreativne potencijale.

Inkluzivni S.T.E.A.M. IZAZOV je okupio mališane iz vrtića “Zvončić” i EDUS-ove polaznike S.T.E.A.M. radionica.

''Bila je to sjajna prilika da mališani pokažu talent, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i takmiče u timu. Tijekom Izazova djeca su se natjecala u dva tima i to u sportskim igrama i igrama spretnosti, balansa i ravnoteže, igrama strategije, eksperimentima, predškolskoj fizici i matematici'', rekli su organizatori. 

Pre-School STEAM Academy je jedan od 23 projekta koja su podržana kroz inicijativu EMBRACE, koju financira Norwegian Embassy in Sarajevo, a provodi UNDP.

U narednim mjesecima EDUS radi na pripremama novih funkcionalnih radionica za roditelje i djecu, te zabavnih edukativnih STEAM i MAMS radionica, te EDUS PROGRAMA.

Kopirati
Drag cursor here to close