Mimo Šahinpašić

Nova životna drama novinara i urednika OBN-a

Lifestyle / Obitelj | 09. 05. 2017. u 21:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i urednik OBN televizije Mimo Šahinpašić hospitaliziran je na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra u Sarajevu nakon pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i problemom s bubregom koji je transplantiran prije 17 godina. Mimo mora na retransplantaciju bubrega kojoj će najvjerojatnije biti podvrgnut u Francuskoj.

Almir Čehajić - Batko je posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića veoma teško.

''Mimo mora na retransplantaciju. Uspjeli smo da on 16. svibnja bude u Francuskoj. U BiH po zakonu ne može biti donor ako nije u krvnom srodstvu i to se mora uraditi negdje vani. Od srijede ujutro možete zvati sa sva tri operatera na 1330 i 1350 i na taj način donirati 2 KM. Pozvat ćemo ljude i izvana da zovu i imat ćemo podatke koliko smo poziva i odakle imati u sljedećih 15-tak dana. Cilj nam je skupiti 100.000 KM", kazao je za Klix.ba Almir Čehajić Batko.

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. S veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala, navode iz Otvorene mreže.

Poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem. Poslije nekoliko obavljenih dijaliza, Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovno spasimo Mimi život", priopćeno je na stranici Otvorene mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close