Planiranje obitelji

HKZ Troplet organizira edukaciju o prirodnom planiranju obitelji

U subotu, 10. studenoga 2018. godine u Mostaru će se održati edukacija o prirodnom planiranju obitelji primjenom Billingsove ovulacijske metode u organizaciji HKZ Troplet.
Lifestyle / Obitelj | 06. 11. 2018. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay / Ilustracija

U subotu, 10. studenoga 2018. godine u Mostaru će se održati edukacija o prirodnom planiranju obitelji primjenom Billingsove ovulacijske metode u organizaciji HKZ Troplet.

Iz ove udruge pozvali su mlade supružnike, zaručnike, djevojke i mladiće da se prijave na besplatnu edukaciju, na kojoj će imati priliku naučiti kako pratiti znakove vlastite plodnosti i kako planirati obitelj na prirodan, jednostavan i pouzdan način.

Edukacija će se održati u Caritasovom upravnom centru, Zagrebačka 5A, a prijaviti se možete do četvrtka 8.studenog 2018. na broj telefona 063/282-877 ili na E-mail: [email protected]

Billingsova ovulacijska metoda je najjednostavnija i najprihvaćenija prirodna metoda planiranja obitelji koja se temelji na suvremenim znanstvenim spoznajama. Znanstvene temelje metodi dali su liječnici John i Evelyn Billings, australski bračni par koji su sredinom 20. stoljeća okupili stručni tim svjetskih znanstvenika i proveli temeljita znanstvena i klinička ispitivanja.

Zaključak istraživanja je bio da svaka žena može naučiti pratiti znakove svoje plodnosti i precizno raspoznavati plodna i neplodna razdoblja svog ciklusa. Rašireno je pogrešno mišljenje da se prirodnim planiranjem obitelji mogu služiti samo žene koje imaju pravilne cikluse.

Billingsova metoda funkcionira neovisno o redovitosti i pravilnosti ciklusa, jer se ne temelji na računanju i predviđanju plodnih dana već na svakodnevnom promatranju promjena u osjetu i izgledu cervikalne sluzi. Pouzdanost metode je, naime, prema najnovijim istraživanjima čak 99,5%.

Metoda je primjenjiva u svim okolnostima reproduktivnog života žene (nepravilni ciklusi, dojenje, predmenopauza..)

Predstavlja pomoć parovima sa smanjenom plodnošću da dođu do željene trudnoće. Služi za praćenje zdravlja žene te se uspješno primjenjuje u dijagnosticiranju ginekoloških poremećaja. Prirodna, jednostavna, pristupačna i pouzdana, navode organizatori u pozivu za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close