Budi u trendu

Velike modne kuće najavile: 6 boja koje će vladati jesenskom scenom

Neutralna paleta s iznimkom nekoliko vibrantnih boja u tonalnim outfitima.
Lifestyle / Moda | 26. 08. 2023. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boje su važna refleksija sveukupnog raspoloženja sezone pa su tako dizajneri tijekom pandemije lansirali kolekcije u vedrim bojama ne bi li unijeli malo pozitive i sreće u one sumorne dane karantene.

Za sezonu jesen/zima 2023., smjer je bio jednostavnost i praktičnost pa je paleta nijansi prirodno postala neutralnija. Pojavljivali su se komadi u žutoj i roza boji, ali dominirale su siva, bijela i crna.

Ove nas jeseni stoga čeka neutralna paleta s iznimkom nekoliko vibrantnih boja u tonalnim outfitima odnosno u odijevanju u više nijansi iste boje ili pak u samo jednu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Crvena je must-have

Boja koja simbolizira dramu, a opet je toliko klasična da može parirati crnoj. “Ne postoji boja koja je toliko ključna, toliko usađena u našu ljudsku i iskonsku srž”, kazala je Charlotte Sinclair za Vogue. “Vrlo je uočljiva i izražajna, označava uzbunu, znak stopa, alarm, opasnost, seks, strast, uzbuđenje…”, dodala je.

S njome se slaže i Maximilian Davis koji je “prisvojio” boju kao kreativni direktor za Ferragamo, ali lista dizajnera koji se vole igrati s ovom strastvenom nijansom je dugačka pa ćemo ove sezone imati najezdu boja.

Prada, Bottega Veneta i The Row dodali su vatreno crvenu u svoje jesenke kolekcije, a trend je takav da ne možete nositi “malo crvene” nego kombinacijom idete do kraja.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FERRAGAMO (@ferragamo)

Žuta u svim nijansama

Pantone je u izvješću o bojama s londonskog Tjedna mode gdje su se predstavile kolekcije za jesen/zimu ’23. naglasio nijansu “Spectra Yellow”.

Riječ je o nijansi senfa, a unatoč tome što je žuta boja u svijetu mode oduvijek smatrana kontroverznom i riskantnom, nije ih manjkalo na modnim pistama. autumn runways. Christopher Kane je iskoristio živahne nijanse za Ferragamo, a Molly Goddard, Tove i Givenchy koncentrirali su se na pastelne nijanse.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Row (@therow)

Crno od glave do pete

Crna nikada neće izaći iz stila, a dominirala je modnim revijama toliko da je zaslužila biti na popisu. Crna je stvarala temelj brojnih kolekcija, uključujući one koje su predstavili The Row, Versace i Givenchy.

Odlične kombinacije pokazale su zašto je crna boja dominantna mnogima u garderobi, ključni razlog je zato što je stilski savršena bez puno truda. Kada ste u nedoumici što obući, kopirajte stil koji su usavršile blizanke Olsen.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Roksanda Ilinčić (@roksandailincic)

Da, Barbie roza

Barbiecore trend još uvijek dominira. Umjesto nježnih nijansi, kolekcijama za jesen/zimu 2023. dominirale su upečatljive i vibrantne nijanse popularne lutke Barbie.

Versace je predstavio nekoliko pink komada kroz dominantno crnu kolekciju, a Roksanda i Standing Ground predstavili su satenske haljine u neonskoj pink nijansi. Giorgio Armani i Rick Owens, išli su na nijanse devedesetih pa su bojama dodali metalik preljev.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Bijelo za svaki dan

Ne može se ignorirati dominacija vjenčanih lookova s modnih pista. Ferragamo, Richard Quinn i Victoria Beckham napravili su moderan zaokret na klasičnim vjenčanicama, a Prada je pokazala da za nošenje bridal looka ne treba prsten.

Svečane detalje vjenčanica pretvorili su u svakodnevne suknje i kombinirali ih sa praktičnim džemperima. Na jesen bi se u prvim redovima mogli nagledati bijelih cipela s mašnom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Poslovno sivilo

Modna prognoza za jesen i zimu je mogućnost pljuskova boja uz ćudljivu paletu boja koja reflektira kišno nebo iznad grada. Siva boja sve je samo ne dosadna što je dokazao i Loewe kombinacijom širokog sivog kardigana i kariranom suknjom.

Bilo je tu još sivih poslovnih kombinacija, Gucci je pokazao odijelo, Max Mara, Emilia Wickstead i Bottega Veneta senzualni sivi kaput, a Alberta Ferretti je dala posebnu dozu luksuza nijansi kada je predstavila glamuroznu večernju haljinu bez naramenica stvorenu za crveni tepih.

Kopirati
Drag cursor here to close