Županijsko natjecanje

FOTO| Mostar - učenici se natjecali u frizerskim vještinama

Kreativnost i tehnička stručnost mladih frizera danas je pod budnim oko žirija.
Lifestyle / Moda | 01. 12. 2023. u 09:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Školsko županijsko natjecanje u frizerskim vještinama Hercegovačko-neretvanske županije održava se danas u Mostaru.

Srednjoškolci iz različitih škola u županiji imaju priliku pokazati svoje vještine, a natjecanje uključuje različite kategorije i testira kreativnost i tehničku stručnost mladih frizera. 

Foto: Bljesak.info / Školsko županijsko natjecanje u frizerskim vještinama

Događaj je organizirala Obrtnička komora HNŽ u suradnji s Politehničkom školom, Školom Sestara milosrdnica, i Frizerskom školom iz Konjica.

Foto: Bljesak.info / Školsko županijsko natjecanje u frizerskim vještinama

Kruškonja Aner predsjednik obrtničke komore HNŽ, za Bljesak.info je rekao kako stalno rade sa stručnim školama i prije godinu dana osnovali su jedno udruženje, odnosno sekciju frizera pri Obrtničkoj komori; gdje su članovi spomenute tri škole i još pojedini frizeri.

Obrtnička komora HNŽ je u suradnji s politehničkom školom i dvije škole Sestre Milosrdnice i Frizerska iz Konjica organizirala prvo kantonalno natjecanje frizera.

''Težili smo tome da organiziramo natjecanja da se djeca druže i iznenađujuće je dobra zainteresiranost. Od iduće godine to bi trebalo postati tradicionalno, možda ćemo proširivati da bude Federalno ili državno natjecanje, imamo volju'', rekao je.

Istaknuo je kako je u četvrtak održan i Master class Safeta Osmanovskog, odnosno Saje Majstora, koji je privukao velik broj sudionika.

Foto: Bljesak.info / Školsko županijsko natjecanje u frizerskim vještinama

Saja Majstor u Mostar e stigao iz Beograda, a danas je član žirija.

''Jučer smo imali master class i radili smo po principu look and learn. Radili smo sve tehnike koje se rade kod nas na svjetskim prvenstvima i salonima. Radili smo low faith, skin faith, hair tattoo orijentalno čupanje obrva koncem i radili smo uređenje brade'', rekao je Saja Majstor.

Kaže kako su u zadnje vrijeme djeca su krenula tim putem da su ''berberi'', ali drago mi je jer je sve veća zainteresiranost za zanate.

''Mogu kasnije krenuti i u samostalni biznis, ali moja preporuka je da se radi neko vrijeme da se stekne prakse i samopouzdanja'', rekao je.

Foto: Bljesak.info / Školsko županijsko natjecanje u frizerskim vještinama
Kopirati
Drag cursor here to close