Savjet

Kako postići savršeno ravnu frizuru bez gubitka volumena?

Savršeno ravna kosa s puno volumena mnogim je ženama frizura iz snova
Lifestyle / Moda | 02. 04. 2022. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Razni stilovi u frizurama svakodnevno se mijenjaju, a negdje između voluminoznih lokni i ultra ravne kose koja samo pada uz lice, nalazi se savršeno ispeglana ili isfenirana kosa stilizirana u ravnu frizuru bez gubitka volumena.

Danas ti donosimo nekoliko savjeta kako postići ovu jednostavnu i klasičnu frizuru s kojom će tvoja kosa izgledati savršeno dotjerano! Prilikom ravnanja kose često dolazi do gubitka volumena pa je tako potrebno slijediti određene smjernice kako do toga ne bi došlo.

Za savršeno ravnanje kose bez gubitka volumena bit će ti potrebno:

-    Blagi regenerator koji se ne ispire

-    Sušilo za kosu

-    Pegla za kosu

 -    Lak za kosu

Korak 1.

Nakon što  si oprala svoju kosu kao i obično, iz nje moraš iscijediti što više vode. Odlično rješenje koje bi ti moglo pomoći kod ovog koraka je ručnik od mikrovlakana. Zatim na kosu nanesi lagani regenerator i raščešljaj pramenove kako bi regenerator bio ravnomjerno rasprostranjen po cijeloj kosi. Na ovaj način zagladit ćeš sve neposlušne vlasi kose koje bi mogle tvoju kosu učiniti neravnom, a nećeš pritisnuti kosu uz tjeme i učiniti ju “teškom“.

Korak 2.

Zatim grubo prosuši kosu sušilom za kosu na toploj razini, da je 70% suha. Ako imaš vremena, pusti da ti se kosa osuši do kraja na zraku kako bi smanjila izloženost toplini i potencijalna oštećenja.

Korak 3.

Nakon što ti je kosa u potpunosti suha, razdijeli kosu na jednake male dijelove. Manji dijelovi kod razdjele kose bitni su jer će tako toplina lakše i brže djelovati pa nećeš morati ponavljati postupak.

Korak 4.

U ovom koraku dolazimo do ključne stvari za održavanje volumena. Prilikom peglanja kose, pramenove nemoj skroz stisnuti u pegli, već ju ostavi malo otvorenom kako bi toplina svejedno djelovala na kosu, a volumen se održao.

Korak 5.

Kako bi nakon toplinskog tretiranja kosi vratila sjaj, dodaj joj serum za sjaj na vrhove. Završni korak je sprej za kosu. Sprej za kosu nanesi tako da kosu okreneš naopako i posprejaš kosu. Prstima prođi kroz pramenove da ravnomjerno rasprostraniš sprej za kosu. Kad kosu okreneš tvoja kosa bit će voluminizirana i savršeno ravna!

Kopirati
Drag cursor here to close