Muke

Uz ove savjete kosa će vam se puno manje mastiti

Bez obzira na uzrok vaše masne kose, postoje razni savjeti, trikovi i preporuke koje će vam pomoći da spriječite ili barem umanjite masni look te izgledate i osjećate se izvrsno.
Lifestyle / Moda | 22. 11. 2023. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Masna kosa može biti izvor frustracije kod mnogih ljudi. Međutim, postoji nekoliko načina na koje se taj problem može popraviti tako da manje utječe na vaše raspoloženje i svakodnevicu.

Iako masna kosa ponekad može izgledati zanemareno, ona nije ništa drugo nego rezultat prirodnog procesa, gena ili loše beauty rutine. Bez obzira na uzrok vaše masne kose, postoje razni savjeti, trikovi i preporuke koje će vam pomoći da spriječite ili barem umanjite masni look te izgledate i osjećate se izvrsno.

U nastavku vam donosimo sedam savjeta stručnjaka uz koje će vam kosa biti besprijekorna, a frizura postojana duže vrijeme, piše journal.hr.

REDOVITO ČISTITE SVOJU ČETKU ZA KOSU

Četke za kosu održavaju vanjski sloj kose glatkim i pomažu u preraspodjeli ulja s vlasišta za sjaj, ali one ne mogu ispuniti svoju zadaću kad su prljave ili prepune dlaka.

Uz to, na četki se s vremenom nakupljaju i svi oni proizvodi koje nanosite na kosu. Kako biste spriječili dodatno mašćenje vlasi svim onim ostacima koji ostaju u vašoj četki, važno ju je redovito i detaljno oprati.

IZBJEGAVAJTE PRETJERANO PRANJE KOSE

Kad perete kosu, tada s vlasišta uklanjate sebum, prirodno ulje kože, a neki vjeruju da to može dodatno stimulirati vlasište koje potom proizvodi još više sebuma.

Zato je preporučljivo kosu prati jednom do dva puta tjedno, ne više, kako biste održali kosu zdravom te ju ‘istrenirali’ da se manje masti.

REDOVITO MIJENJAJTE JASTUČNICU

Često mijenjanje jastučnice je važno jer ulje s kose, kao i ostaci proizvoda, mogu naći svoj put od jastučnice do kože. Mnogi proizvodi za njegu kose mogu začepiti pore lica, što dovodi do nastanka akni i prištića.

Jastučnice akumuliraju nečistoću, ulje, slinu i znoj. Uz to, svakodnevna upotreba uzrokuje prikupljanje bakterija i povećava šanse za alergijskim reakcijama. Jastučnice treba mijenjati i prati svakih nekoliko dana kako bi se uklonile nakupljene bakterije.

Ako imate problema s kožom, alergije, astmu ili druge zdravstvene probleme, možda ćete ju htjeti i svakodnevno mijenjati. To će vam pomoći postići ljepšu kožu lica, kao i čišću kosu koja se ne masti tako brzo kao prije.

MASNA KOSA VOLI PROIZVODE BEZ ULJA I SULFATA

Šamponi bez sulfata dobar su izbor za one s masnim vlasištem. Oni su nježniji za čišćenje kose pa je manja vjerojatnost da će se vlasište pretjerano isušiti i da će to potaknuti veću proizvodnju ulja.

Također, poželjno je koristiti proizvode bez ulja jer ne želite dodavati ulje svom vlasištu, a uz to razmislite i o proizvodima bez silikona.

KOSU ČETKAJTE SAMO JEDNOM DNEVNO

Ako pretjerate s četkanjem kose, to može prouzročiti lučenje viška masnoće. Isto tako, pokušajte ne dodirivati svoju kosu previše tijekom dana.

Kako biste izbjegli da se kosa oko vašeg lica pretjerano masti, potrudite se da to područje ne dodirujete iznova i iznova. Vjerujemo da je to lakše reći nego učiniti, ali trud će se isplatiti.

MINIMIZIRAJTE BROJ PROIZVODA ZA NJEGU KOSE

Svedite svoju rutinu za njegu kose na minimum kad se radi o proizvodima koje koristite. Stručnjaci preporučuju clarifying šampon i lagani regenerator.

Uz to, trebali biste paziti na količinu odabranih proizvoda koju ćete upotrebljavati prilikom svakog pranja kose – izbjegavajte pretjerivanje.

ISKUŠAJTE DIY MASAŽU VLASIŠTA UZ JABUČNI OCAT

Piling i masaža vlasišta stimuliraju folikule dlake, uklanjaju nakupljene proizvode, pomažu uravnotežiti razinu pH i detoksiciraju vlasište. U konačnici potiču zdraviji rast kose i manje je vidljive masnoće.

Počnite s jednim pilingom mjesečno, potom probajte obaviti piling barem jednom tjedno ili dva puta mjesečno ako vam odgovara ovaj tip tretmana. Sve što će vam trebati je 1 žlica jabučnog octa, himalajska ružičasta sol i malo šampona za kosu bez sulfata.

Ove sastojke pomiješajte, a zatim umasiravajte u vlasište barem 1-2 minute. Potom detaljno isperite. Nakon toga nanesite regenerator, ali samo na vrhove kose, i to je to. Vaša će kosa i tjeme duže biti čišći, a frizura postojana.

Kopirati
Drag cursor here to close