Kućna radinost

Je li zaista moguće prirodno posvijetliti kosu kod kuće?

More i mi, plavi i valoviti
Lifestyle / Moda | 20. 07. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi su čuli za barem jednu od mogućnosti posvjetljivanja kose kod kuće bez korištenja jakih kemikalija. Budite iskreni, pokušali ste sigurno staviti limunov sok u kosu ili slične tretmane.

Moramo naravno napomenuti prije nego što krenemo prema kuhinjskom ormariću kako prema mišljenju stručnjaka, ovi tretmani ponekad mogu djelovati, ali obično je sigurnije ipak posvjetljivanje ostaviti u sigurnim i stručnim rukama profesionalaca. Prirodni sastojci mogu biti nepredvidivi i potencijalno mogu uzrokovati nepopravljivu štetu na kosi koju čak ni profesionalni kolorist ne može ispraviti. Osim toga, stilist u salonu može dodati dimenziju boji koju kuhinjski sastojci ne mogu. Sva ova upozorenja na stranu, svi su primijetili da je, u stvari, moguće prirodno posvijetliti kosu kod kuće.

Koje prirodne sastojke možete upotrijebiti za posvjetljivanje kose kod kuće?

Koloristica Savanna Palladino vidjela je kako neki njezini klijenti koriste sastojke poput limunovog soka, octa, kamilice, piva i sode bikarbone. Ona primjećuje da su sok od limuna i kamilica najsigurniji način da se postupno posvijetli vaša kosa jer su relativno nježni, ali preporučuje da ih uglavnom koristite na vrhovima, a ne uz duž cijele kose. Ocat, pivo i soda su više abrazivni i mogu oštetiti kosu, piše Elle.hr.

Što biste trebali izbjegavati?

Koloristi su napomenuli da biste trebali izbjegavati sve proizvode koji sadrže peroksid. Iako mijenjaju boju brže, mogu vašoj kosi dati narančasti ton i stanjiti vrhove, što će vam uzrokovati probleme ako se odlučite za profesionalno tretiranje kose. Peroksid također može trajno utjecati na teksturu i kvalitetu vaše kose.

Svaki tretman može imati pozitivni i negativni ishod, tako da vam mi svakako savjetujemo da prvo posjetite svojeg frizera i konzultirate se njim koji je najbolji način posvjetljivanja za vašu kosu.

Kopirati
Drag cursor here to close