Bez puno muke

Frizerski trik uz koji ćete otkriti koja vam dužina kose najbolje stoji

Celebrity frizeri već godinama koriste pravilo 5.5 kako bi doznali hoće li njihovim klijenticama bolje stajati raskošni dugački valovi, dugački ili klasični bob ili pak potpuno kratka pixie frizura.
Lifestyle / Moda | 14. 01. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakve veze brojevi imaju s kosom? Stručnjaci koji rade za kozmetički brend posvećen kosi John Frieda tvrde da je za savršenu frizuru čarobna brojka – 5!

Celebrity frizeri već godinama koriste pravilo 5.5 kako bi doznali hoće li njihovim klijenticama bolje stajati raskošni dugački valovi, dugački ili klasični bob ili pak potpuno kratka pixie frizura.

Idealna frizura 

Za to su vam potrebni samo olovka, ravnalo i nekoliko minuta. Stručnjaci tvrde da je to najbolji način da doznamo više o svom licu i prilagodimo frizuru onome što nam je priroda dala, kako bi zablistali svaki dan, a ne samo pri izlasku iz frizerskog salona.

Cilj je pronaći idealnu frizuru za pojedinačne crte lice, što u konačnici dovodi do imidža koji najviše laska, prenosi Journal

Znate li vi koja vam duljina kose najbolje pristaje? Ako još uvijek niste pronašli “onu pravu”, isprobajte ovo matematičko pravilo, a tek onda krenite u potragu za fotografijama koje ćete odnijeti u frizerski salon kao inspiraciju.

Potražite ravnalo i olovku te doznajte stoji li vam bolje duga ili kratka kosa!

Evo kako 

Ključ u omjeru razmaka između uha i vilice.

  1. Položite olovku vodoravno ispod brade.
  2. Zatim uzmite ravnalo i postavite ga pod pravim kutom na olovku, do razine ušne resice.
  3. Pogledajte koji broj pokazuje ravnalo
  4. Ako je rezultat manji od 5.5. dobro će vam pristajati kratke i bob frizure, a ako je rezultat veći od 5.5, uz vaše lice bolje će stajati poluduga i duga kosa.

TikTokerica Amy Chang ovaj trik izvodi pomoću dvije olovke i krojačkog metra, a njezin video pomoći će vam da dobijete viziju pravilnog izvođenbja pravila 5.5.

@bondenavant Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber
Kopirati
Drag cursor here to close