Njezinih 55

Cindy Crawford - simbol svoga vremena i jedna od najljepših žena

Cindy Crawford poznati je američki model čije je lice krasilo brojne naslovnice tijekom njezine karijere. Kao Cynthia Ann Crawford rođena je na današnji dan prije 55 godina, 20. veljače 1966., godine u mjestu DeKalb, Illinois.
Lifestyle / Moda | 20. 02. 2021. u 00:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cindy Crawford poznati je američki model čije je lice krasilo brojne naslovnice tijekom njezine karijere.

Veliki uspjeh Cindy kao modela osigurao joj je i uloge u TV projektima, a isto je tako bila imenovana trećom najseksi osobom devedesetih te jednom od najseksi žena svih vremena prema poznatom časopisu Mens Health.

Cynthia Ann Crawford rođena je na današnji dan prije 55 godina, 20. veljače 1966., godine u mjestu DeKalb, Illinois, kao kći Jennifer i Johna Crawforda.

Top model je postala već sa svega šesnaest godina kada ju je uočio jedan fotograf i njezinu sliku odnio u studio. Tada je ušla u Elite Model Management odakle je počela razvijati svoju karijeru.

Uspjela je završiti srednju školu nakon čega je dobila stipendiju za studij kemijskog inženjerstva na Sveučilištu Northwestern, gdje je boravila kratko vrijeme budući da je ipak svoj daljnji životni put vidjela u manekenstvu. Tako je prekinula studij i krenula putem manekenske karijere. Potpisala je ugovor s Elite u New Yorku.

Video: Back to the 90

Tijekom osamdesetih i devedesetih godina bila je među najpopularnijim supermodelima. Pojavljivala se u svim važnijim časopisima kao što je Vogue, W, Peoples, Harpers Bazaar, Elle, Cosmopolitan te Allure.

Također se pojavila u brojnim modnim kampanjama uključujući i one za Versacea, Escadu te Revlon.

Nakon što se pojavila na naslovnici je britanskog Voguea u siječnju 1990., uz vrhunske modele Christy Turlington, Lindu Evangelistu, Tatjanu Patitz i Naomi Campbell, Crawford i ostala četiri modela naknadno su se pojavili i u spotu za hit Georgea Michaela "Freedom '90" kasnije te godine.

Cindy Crawford je potom igrala i izgubljenu ljubav Jona Bon Jovija u video spotu iz 1994. godine za njegovu verziju "Please Come Home For Christmas", potom  u spotu iz 2011. za "Girl Panic" grupe Duran Duran (uključujući Naomi Campbell kao Simon Le Bon).

Video: Jon Bon Jovi - Please Come Home For Christmas (Extended)

Imala je i nekoliko zapaženih filmskih uloga, ali njezin glumački dar, realno gledano, bio je znatno iza njezine markantne ljepote i osobnosti.

Nakon bogate karijere modela, odlučila je nastaviti dalje prodajući brojnim obožavateljima video kazete o vježbanju. Naime sve te kazete sadržavale su brojne vježbe koje je Cindy sama demonstrirala.

Njezin zaštitni znak je madež iznad usnice.

"Mama me je odgovorila od uklanjanja mog ružnog madeža, kako ga je moja sestra uvijek nazivala",  rekla je Cindy te dodala kako su je i druga djeca u školi zadirkivala zbog toga i kako ga je htjela maknuti, ali joj je majka uvijek govorila:

"Znaš kako tvoj madež izgleda, ali ne znaš kako će izgledati ožiljak nakon što ga ukloniš", prepričala je Cindy.

Video: First Look: Cindy Crawford on Her Marriage to Richard Gere

Što se tiče privatnog života, četiri godine bila je u braku s Richardom Gereom, a iako nisu imali djece, tvrdi kako je on bio jedna od najutjecajnijih osoba u njezinom životu.

Danas je u braku s Randijem Gerberom s kojim ima dvoje djece, Presleya Walkera rođenog 2. srpnja 1999. godine te Kaju Jordan rođenu 3. rujna 2001. godine. Njezina kći u posljednje vrijeme također gradi uspješnu karijeru modela.

Osim po iznimno uspješnoj karijeri, Cindy je poznata i po svom doborčiniteljskom radu.

Naime kad je imala deset godina njezin mlađi brat Jeff, umro je od leukemije. Zbog toga se od prvog trenutka kada je zasjala kao veliki model, potrudila da ovu bolest uvijek naglašava i vodi kampanje da se nastavi s istraživanjem kako bi se opakoj bolesti našao lijek.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Kopirati
Drag cursor here to close