Svih 12 mjeseci u godini

Krave, magarci, pilići i ostale životinje "plaćaju TV pretplatu"

Farmer koji ima farmu magaraca, plaća TV pristojbu za kuću na selu i za priključak u štali u kojoj su magarci.
Lifestyle / Životinje | 09. 12. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Magarac

Iako ne gledaju televiziju krave, magarci, pilići i ostale životinje u Srbiji "plaćaju TV pretplatu" svih 12 mjeseci u godini, tvrde srbijanski poljoprivredni proizvođači, prenosi B92.

TV pristojba za javne servise godinama se naplaćuje uz račun za struju poslije "čitanja" podataka na strujomjeru, koji ima većina objekata za stočarsku proizvodnju.

Tako Sergej Ivanov iz Dimitrovgrada, koji na Staroj planini ima farmu magaraca, plaća TV pristojbu za kuću na selu i za priključak u štali u kojoj su magarci.

"Konkretno, znam poljoprivrednika u blizini Subotice koji ima 21 hektar voćnjaka s jabukama pod punim sustavima suvremene proizvodnje uključujući mreže, navodnjavanje kap po kap. Ima i sedam dubinskih bunara za navodnjavanje, dakle, sedam električnih brojila i pumpi za eksploataciju – izvora vodoopskrbe, što znači da TV pretplatu plaća sedam puta svakog mjeseca", ističe prof. dr. Miladin Ševarlić.

Upitani kako da se vlasnici štala, ali i farmi, koji u svojim objektima moraju da imaju strujomjere, oslobode dodatnog nepotrebnog troška u vidu TV pristojbe, u EPS-u su za "Politiku" kazali da o tome odlučuje RTS, odnosno RTV za teritorij Vojvodine jer je tako propisano Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate pristojbi za javni medijski servis.

Na osnovu zakona, "Elektroprivreda Srbije" nema pravo ni mogućnost da odlučuje o oslobađanju plaćanja TV pristojbe, napominju nadležni u tom poduzeću.

Kopirati
Drag cursor here to close