"Bolje im je nego u prirodi"

Hrvatski zmijolovac pojasnio zašto zmije dolaze bliže kućama

Karamazan otkriva da ove godine ima puno više zmija. Kako kaže gotovo svakodnevno imaju neko intervenciju.
Lifestyle / Životinje | 31. 05. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto Privatan album / 24 sata / Darko Karamazan iz Udruge Zmijolovac

Ulovili smo pravo leglo zmija u skladišnom prostoru jedne tvrtke kod Bjelovara, otkrio je za 24sata Darko Karamazan iz Udruge Zmijolovac.

Kako je istaknuo, u utorak su dobili poziv radnika tvrtke koji su bili uznemireni i koji rekli da imaju jedan problem. Također zamolili su brodske zmijolovce da dođu na intervenciju.

"Otišli smo tamo i napravili posao. Nisam se puno zavlačio, malo smo pomakli stvari i pronašli smo 15-ak zmija, na jedno dvije ili tri lokacije u skladištu", kazao je Karamazan dodajući da su sve uhvaćene zmije bjelouške.

Na ovoj intervenciji imao je pomoć mladog zmijolovca Stjepan Šebeđaka.

"Ovo mi je jedan od većih ulova ikad. Nije ovo nenormalno, one su se tu izlegle, u blizini je jedan potok i tu su se izlegle i tu su bile u skladištu koje je obloženo pločama. Kroz te ploče su mogle doći, tamo im je sigurnije od nekih njihovih prirodnih neprijatelja", kazao je Karamazan.

Nakon što su zmije locirane, pa i uhvaćene, one su vraćene u njihovo prirodno stanište, u prirodu.

Karamazan otkriva da ove godine ima puno više zmija. Kako kaže gotovo svakodnevno imaju neko intervenciju.

"Prije nekoliko dana smo išli lovit poskoke. Kod Gospića smo uhvatili dva poskoka. Mislim da su zmije došle što bliže kućama jer imaju hrane, glodavce, tu im je oko kuća bolje nego u prirodu. U prirodi ljudi špricaju pesticide, herbicide, a to njima smeta", zaključio je Karamazan.

Kopirati
Drag cursor here to close