Jako ukusno

Torta od palačinki je pravi recept za dane koje provodimo u kući

Dane u izolaciji možemo iskoristiti za stvari za koje inače nemamo previše vremena, a jedna od njih je i kuhanje Većina nas je već vjerojatno pronašla recepte koje jedva čeka pripremiti, a tu su svoje mjesto dobili i deserti.
Lifestyle / Hrana | 26. 03. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shutterstock / Torta od palačinki

Dane u izolaciji možemo iskoristiti za stvari za koje inače nemamo previše vremena, a jedna od njih je i kuhanje Većina nas je već vjerojatno pronašla recepte koje jedva čeka pripremiti, a tu su svoje mjesto dobili i deserti.

Jedan od njih je torta od palačinki, jednostavan desert koji gotovo svatko od nas voli, a za koji nije potrebno puno sastojaka ni vremena

Jednostavan, brz i veoma ukusan desert koji svatko gotovo svatko zna i može napraviti. Za njega nije potrebno ni mnogo namirnica ni mnogo vremena, a u njemu uživaju svi.

Za početak ispecite palačinke kako ih i inače radite. Jaja, brašno, mlijeko, malo mineralne vode, malo soli te malo vanilin šećera. Smjesu možete raditi 'odokativnom' metodom, a ona ne smije biti ni pregusta, ni prerijetka. Nakon što smjesa odstoji par minuta, na tavi zagrijte ulje te ispecite palačinke.

Vrijeme je za smjesu, a nju zaista možete raditi po želji pa je tako i recepata zaista mnogo. Mi smo izdvojili nama najdražu po receptu 'golog kuhara' Jamie Olivera. 

Za čokoladno punjenje potrebno ti je:

200 grama čokolade

100 grama maslaca

250 militara vrhnja za šlag

200 grama pečenih i očišćenih lješnjaka

Priprema: Prvo je potrebno u zdjeli rastopiti maslac i čokoladu, a zatim dodati vrhnje za šlag. Kada dobijete ujednačenu smjesu, možete ju maknuti s vatre. Između svake palačinke stavite sloj čokoladnog punjenja, a po želji možete dodati komadiće lješnjaka te tako nastavi dok ne potrošiš sve palačinke. Neka te ne brine što će punjenje curiti sa strane jer ćete preko zadnje palačinke preliti ostatak smjese ili možete dodatno rastopiti čokoladu s maslacem  te dobiti dodatan preljev. Nakon što ste prelili palačinke, na čokoladu možete naslagati lješnjake ili voće po izboru.

Također, smjesu možete prilagoditi svom ukusu pa se slobodno poigraj sa sastojcima.

Kopirati
Drag cursor here to close