Odlučila je ostati i učiniti Mostar slađim

Pogledajte Anitinu slatku priču o Maku na kolač

Ostala je u Mostaru i učinila ga još slađim mjestom
Lifestyle / Hrana | 11. 10. 2023. u 14:03 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bajkovita unikatna slastičarnica inspirirana domaćom bakinom kuhinjom, pravi je slatki biser koji privlači sve više pozornosti.

Našem oku zapala je zbog pomno uređenog udobnog ambijenta, ali i zbog ukusnih kolača koji primamljivim okusima i neodoljivim aromama razmaze nepce.

Mak na Kolač malena je slastičarnica koju vodi kreativna Anita Juričić. Po struci magistra engleskog jezika i književnosti, nažalost profesionalno nije krenula tim putem iako je nebrojeno puta pokušavala. 

Kaže kako je nekoliko puta radila kao nastavnica na zamjeni, no s vremenom je shvatila kako svoju budućnost ne može temeljiti na kratkotrajnim zamjenama u školama.

Razmišljala je i o odlasku iz BiH, no umjesto pakiranja kofera odlučila je ostati i pokušati pronaći svoje mjesto. Srećom po ljubitelje slastica.

Zajedno s rodicom Nives nastala je ideja o otvaranju slastičarnice, jer su zajedno godinama uživale u bakinim slasticama, pomagale u pravljenju, pa tako i naučile najbolje bakine recepte koji se danas lako mogu nadograditi modernim dodacima, ali s pravim 'starinskim okusom'.

''Uvijek smo imale ideje za neke nove recepte, kombinacije.. kada bi nešto ugledale znale bi s čim to može ići'', rekla je.

Anita nam je objasnila kako je zajedno s majkom, koja pravi kolače za jedan svadbeni salon krenula ukrašavati torte, što je bilo njena ljubav, a s obzirom na 'umjetničku crtu' koju ima, njene radove i Instagram objave zamijetila je jedna slastičarnica koja ju je pozvala da radi za njih.

Nakon nekog vremena shvatila je da moderno slastičarstvo osim izgleda ne pruža puninu okusa koju pamti iz svog djetinjstva, pa joj je i to bio poticaj da se posveti jednostavnim i ukusnim slasticama.

Koji kolač najviše voli praviti, koji je najtraženiji i zašto Mak na kolač, pogledajte u našem videu.

Kopirati
Drag cursor here to close