Miriše na jesen

Napravite juhu koja voli sve začine

Ako želite malo "pojačati" juhu, na luk uz bundevu dodajte i dva krumpira srednje veličine narezana na kockice te jelo završite prema uputama, a prilikom serviranja posipajte po njoj prepržene kockice kruha i preprženu slaninu.
Lifestyle / Hrana | 13. 10. 2020. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jesen je godišnje doba koje nam nudi brojne ukusne namirnice, a jedna je od njih i bundeva. Iskoristite njihovu sezonu i napravite krepku juhu koja voli sve začine, a recept vam donosi zadovoljna.hr.

Sastojci:

- 50 dag bundeve po želji
- 1 velika žlica maslaca
- 1,5 litara temeljca (mesnog ili povrtnog)
- 1 srednji luk
- 1 dl slatkog vrhnja
- začini (sol, papar, muškatni oraščić, čili…)

Priprema:

1. Nasitno nasjeckajte luk, a bundevu na manje komade.

2. Rastopite maslac u posudi za kuhanje i ubacite luk. Pirjajte ga od 5 do 8 minuta, tj. dok ne poprimi lijepu žutu boju i omekša. Redovito promiješajte kako ne bi zagorio.

3. Dodajte bundevu, začinite solju i paprom, a po želji naribajte malo muškatnog oraščića ili pak dodajte malo čilija i drugog začina po vlastitom ukusu. Pirjajte 2-3 minute.

4. Sve zalijte temeljcem i kuhajte dok bundeva ne omekša. Kada je mekana, dodajte slatko vrhnje, pustite da prokuha jednu minutu i maknite s vatre.

5. Juhu ubacite u blender i smiksajte ili za to iskoristite štapni mikser. Ako nemate ni blender ni štapni mikser, iskoristite običnu gnječilicu za krumpir. Juha izgledom možda i neće biti savršeno kompaktna, ali neće nimalo izgubiti na okusu. Dapače, mnogima prija kada se pod zubima osjete komadići bundeve.

SAVJET:

Ako želite malo "pojačati" juhu, na luk uz bundevu dodajte i dva krumpira srednje veličine narezana na kockice te jelo završite prema uputama, a prilikom serviranja posipajte po njoj prepržene kockice kruha i preprženu slaninu. Tako će juha postati dovoljno jaka da zamijeni i ručak.

Kopirati
Drag cursor here to close